Nova ja - osobni razvoj, Škola

Karijera, posao, poduzetništvo – napredak kroz osobnu transformaciju

Vrijeme čitanja: 4 minFavoriteLoadingDodaj u omiljeni sadržaj

 “Što je tvoja karijera ili profesija dobila od naše Škole? Kako su ova naša znanja i iskustva utjecala na tvoj posao? Na odnose? Na tebe? Na vještine? Percepciju? ” 

 

Naša škola osobnog razvoja za žene Novi život Nova Ja je razrađen program osobne trasformacije koji direktno utječe na uspjeh na poslu, karijeru i poduzetnički rast. Već prvi, 6-mjesečni dio, (kojeg možete polaziti bez nastavka) čini veliku razliku.

VIP poslovne žene

Pitala sam moje školarke koje su članice jednog ženskog poslovnog VIP Kluba što im je od našeg školskog rada koristilo u poslu, karijeri, poduzetništvu.

Četvorogodišnju školu je nemoguće prevesti u par riječi, sažetak njihovih odgovora bi bio:

  • Utjelovljeno iskustvo sigurnog mjesta
  • Povjerenje, znanje, podrška
  • Da nije škole, ne bih znala da to postoji na taj način
  • Odnosi u obitelji: žene i majke, žene i kćeri
  • Utjecaj ranog razvoja NA SVE, važnost tog početka
  • Regulacija nervnog sustava, osobna moć koja iz toga izlazi
  • Vrijednost kontinuiteta

Školarke: utjecaj učenja škole na karijeru i posao

Također, pitala sam ostale naše školarke:

Ovdje su neki odgovori (kopiram iz naše školske grupe, kako je napisano):

A:

Teško je u kratko odgovoriti, ali mislim da je osvještavanje granica jako bitno za sve odnose pa i poslovne. Kad naučiš postaviti granicu, sve se nekako slaže, percepcija svega se mjenja, bilo u odnosu ili u poslu.

Još malo nadopuna, ako će ti pomoći, u biti meni je najkorisnije bilo baš taj rani razvoj osvjestiti, izliječiti, prigrliti, dati si za pravo sve i biti dovoljno dobra prema sebi. Tek onda sam mogla postavljati granice.

Sad jasno vidim razliku percepcije kad skliznem u dječje potrebe i očekivanja i razliku kad sam ja svjesna pa povučem granicu – ogromna je i razlika i rezultati.

M:

Slazem se s A., sigurno je puno kompleksnije za opisati, ali sve sto si nas naučila i učiš da pomognemo sebi u odnosima s bližnjima, skroz je primjenjivo i u poslovnom okruženju i pomaže nam da se bolje izborimo, pozicioniramo, čitamo druge kolege, znamo bolje voditi razgovore i posao, izboriti se za sebe, ne se uvući gdje ne treba, odmaknuti ako nešto nije naše, jasnije vidjeti što želimo, samopouzdanje u sam rad itd. To se jako dobro vidi i kroz Školicu koliko osoba se odluči krenuti u drugom smjeru s karijerom i ići u privatne vode, plus kroz konstelacije se isto može vidjeti ta povezanost. Plus, prošli tjedan sam imala na poslu eksternu radionicu MBA školice na temu leadership management, toliko izraza koje sam naučila kroz svoj osobni razvoj i razumjela bolje, jer sam tu naučila i kroz literaturu. Na kraju se Nadja sve svodi na medjuljudske odnose, komunikaciju i pozitivno okruženje, pa čak i istraživanja pokazuju da smo produktivniji, lakše podnosimo stresne situacije na poslu, ako je podržavajuća okolina, i kolege. Uglavnom totalno povezano je moj odgovor.

D:

Bolje razumijevanje sebe, ali i puno bolja percepcija ljudi koji me okružuju. A kad bolje percipiraš ljude, jasnije ti je s kim imaš posla i u konačnici (kroz empatiju) im lakše možeš pristupiti. Što sam ja mirnija, to je moje poslovno okruženje benignije. A to da sam završila coaching i da se to otvorilo kao cijeli novi smjer je veliki bonus. Znanja i iskustva iz (naše) škole mi puno pomažu u radu s klijentima.

D:

Osvještavanjem sebe kroz Školicu, sve više znam što neću u poslu, a nekad se desi i da znam što i hoću. Prije sam radila sve što sam trebala i što nisam trebala. Odrađivala uvijek više i nikad nije bilo dovoljno. Sada znam stati kad mi je dosta. I 80% je dovoljno. Svjesnija sam svojih granica i sad znam da imam izbor da kažem NE kad ne želim neki posao odraditi i s lakoćom ga delegiram dalje na one koji to i trebaju odraditi. Konkretnija sam i jasnija u postavljanju zadataka drugima.

D:

Evo da odmah iznesem učinke već prvog dana (nakon modula Granice, 1. godina). Danas sam na poslu točno osjetila odakle mi koja “zaj***ncija” dolazi i “samo” sam podržala svoj osobni prostor. Osim toga, izašla sam iz tuđih osobnih granica, prostora. Doslovce sam sebe vratila sebi.

Bila sam nevjerovatno svjesna, da ne kažem lucidna na momente.

B:

Meni je pomoglo da vidim kako sam iz nezrelog djeteta bila u otporu i htjela pobjeći, promijeniti (posao), a Mala Ja pritom nije bila zbrinuta i tako nisam imala autentičnost da ikakvu promjenu i napravim. U međuvremenu pazim na odmor, Malu, blagost, ne volontiram svugdje tkogod što treba iz nekog unutarnjeg osjećaja praznine. Punim polako svoju prazninu makar i s prihvaćanjem da je prazno, ali trenutno nemam snage za više. Na poslu mi je to omogućilo da sam više prisutna u trenutku i time izgradila više i bolje odnose. I dalje postoji ambicija za promjenom, ali u svoje pravo vrijeme. A do tada gradim i polako njegujem kapacitet.

“Danas mi se otvorila jasnoća: sve što radimo je oblikovano utjecajem najranijeg razdoblja na naš razvoj – taj rani razvoj je stvarno temelj.

Sve što radimo iz uma, naravno, pomaže, ali kad se dogodi jači okidač, opet se vraćamo na te postavke iz najranijeg perioda. Sad jasno vidim koliko je važno presložiti temelje.

Ja sam se stvarno bila trudila, ali me svako toliko vraćalo natrag. Ovaj rad je nešto sasvim drugo. Popunjava me, izgrađuje me.” – T.

Raspitaj se: