Konstelacije

Kako funkcioniraju konstelacije?

Konstelacije Zagreb Nadja
Vrijeme čitanja: 2 minFavoriteLoadingDodaj u omiljeni sadržaj

Koja je dodatna vrijednost konstelacija?
Osim što uređujemo odnose, istražujemo prepreke ka ostvarenju ciljeva, uviđamo skrivene dinamike, konstelacije nam daju iskustvo bivanja koje nas dodatno izgrađuje. Što to znači?

Osjećaj bezvremenosti  

Svi pričamo kako prošlost i sadašnjost ne postoje, kako se to sve događa istovremeno. Super, a tko je to doživio?

Mentalni koncept svevremenosti je sjajan, ali iskustvo? Mi ga u konstelacijama imamo. U isto vrijeme se u prostoru mogu naći predstavnici za osobu iz budućnosti (npr. budući partner), iz prošlosti (bivši partneri, preci, mi iz prijašnjih razdoblja, mi mali, mi u maternici i sl.) i likovi iz sadašnjeg trenutka (mi sada, neke druge osobe sada) te njihovi odnosi.  

Nije tako komplicirano kako zvuči – sve je u isto vrijeme, sve djeluje jedno na drugo i nitko od njih nema osjećaj vremena. Zar to nije fascinantno? I pored svega, donosi rezultat, promjenu. 

 

Biti sada i ovdje 

Dalje, biti sada i ovdje, sveti je gral suvremenog čovjeka. Distrakcije su u svakodnevnom životu toliko jake da rijetko tko može držati pažnju, pogotovo ne dulje vrijeme. Svoga tijela uglavnom nismo svjesni i nemamo s njim kontakt, dok nam ne privuče pažnju s boli, ograničenjima ili užitkom.  

I jedno i drugo s lakoćom postižemo kao predstavnici u konstelacijama. Ako “glavu” privremeno “odložimo u stranu”, ako osjećamo tijelom i provodimo kroz tijelo informacije iz “uloge” (a to je jedini način kako se to može, a da konstelacija ne sklizne u banalnost igrokaza), mi smo cijelo vrijeme u sada i ovdje. 

Konstelacije su najbolja vježba za uzemljenje, utjelovljenje, kontakt s tijelom, komunikaciju s tijelom. 

Kako radim konstelacije?

Provjerite sljedeći termin za vlastitu konstelaciju u kalendaru na naslovnoj stranici. 

OSNOVNI KONSTELACIJSKI PAKET

Osim grupnih i vlastitih konstelacija, dvije moćne cjelodnevne radionice donose snažno povezivanje s resursima.
Individualne konstelacije imaju također svoj doprinos pa smo sve te oblike ponudili u paketu od 5 radova.