Nova ja - osobni razvoj

Boutique Školica

Boutique Školica
Vrijeme čitanja: 2 minFavoriteLoadingDodaj u omiljeni sadržaj

 

Zar nije lijepo opet u školu na jesen? Pred nama je novo uzbudljivo razdoblje, nova školska godina. Ovo sam napisala na Facebooku nakon posljednje školske radionice u lipnju:

“BOUTIQUE ŠKOLICA – Danas je odrađen posljednji modul ove školske godine. Tri mala razreda su završila ovogodišnji put. (…) Svaka grupa je drugačija pa je i nastava prilagođena njihovim specifičnim potrebama. Ta je fleksibilnost kvaliteta naše boutique Školice. Prilagodljiva, sigurna, topla školica. Tu svaka žena ima svoje mjesto. Svu nastavu, terensku nastavu i terapije vodim ja (Nadja Skazlić), uz pomoć moje asistentice. Dopunske programe vode birani vanjski suradnici. Cilj škole je uspješno proći kroz životne promjene, imati sebe, voditi život iz snage, a ne iz slabosti. Iako škola ima i edukacijsku ulogu, cilj škole nije obrazovanje terapeuta, već kvalitetan i temeljit osobni razvoj.”

Zadnji su dani upisa u prvu godinu. Svi se veselimo novim školarkama.
Evo kako je završila prva godina:

“Dok sam radila kao učiteljica, jedan od ljepših trenutaka mi je bio gledati razred na kraju školske godine i vidjeti što smo sve postigli, dosegli, kroz koje su izazove, borbe i radosti prošli i kako ih je to osnažilo, oblikovalo, rascvjetalo. To sam isto činila jučer na posljednjoj radionici prve godine naše Školice. U samo 7 mjeseci fokusiranog rada (u 8 kronoloških mjeseci) tako velike promjene, takav sjaj na licima. Kod nekih pomalo sramežljiv, jer si još ne dopuštaju primiti mogućnost da može biti tako dobro. I dalje govore o svemu što je još ostalo za odraditi (naravno, nikad nije dovoljno – “kritični roditelj i dalje kopka”) pa ih vraćam(o) na postignuto, na uspjeh, na promjenu, na lakoću, osmijeh. To je faza u kojoj već živimo nove živote, a još uvijek pričamo stare priče. Teško puštamo, ali to nije iz namjere, već iz nevjerice. Kao, “ne mogu vjerovati da može biti ovako, da je stvarno pa za svaki slučaj, eto meni moga jada – zlu ne trebalo”. I to je u redu.
I to je u redu. Sve je u redu. Polako. Druga godina je pred nama. Prva je bila temelj, građenje sigurnog mjesta, spajanje s resursima koje imamo, a nismo ih svjesni. Učili smo kako pogledati u ono što treba i učiniti što treba, ali imati trajni smjer ka naprijed, ka lakoći, radosti, ka rješenju, a ne ka problemu. Sad kad mogu vidjeti sebe, kad su izgradile alate, kad je samopouzdanje veće i već dovoljno utjelovljeno, tek sad idemo u novi sloj. Spremne su.

“Sad je teže nego prije, ali je meni lakše to nositi, jer sada mogu. Lakše mi je i draže to sadašnje teže, nego ondašnje lakše, jer imam unutarnju moć. Idem dalje. Manje je drame, više mira.” – sažetak je jučerašnjih introspekcija i evaluacija koje su s ponosom i zadovoljstvom izranjale.

Zadovoljna sam. Životnih problema i izazova je bilo i bit će, cilj ovog rada je naučiti kroz to plivati i ploviti, a da nas ne devastira, da se ne raspadamo u dramama, već da u miru osjetimo što je za nas dobro i slobodno izaberemo.

I tako, idemo dalje. Sve je u redu. Bravo mi.”

O Školi

Moglo bi vas zanimati: Jeste li u zoni životne prekretnice
Informacije:
095 199 35 32
nadja@nadja.hr