Nova ja - osobni razvoj

Jesi li mu partnerica ili majka?

Jesi li mu partnerica ili majka?
Vrijeme čitanja: 2 minFavoriteLoadingDodaj u omiljeni sadržaj

 

Poznato. Ha?

Mnoge žene u svojim vezama nisu prave žene, već igraju ulogu majke. Žale se da imaju jedno dijete više (partnera), kako je djetinjast, neodgovoran i nesamostalan. On je takav, jer može i jer mu treba. I ti si takva, jer ti treba i ne znaš drugačije. Tu ulogu preuzimamo same.
Nitko nas izvana ne tjera, to je naš izbor koji dolazi iznutra.

Odakle to?

Znaš li uopće drugačije? Što bi bila zrela žena ? Što znači da si svoja? 

Možda si preuzela taj model od majke ili žena u svojoj okolini. Možda si ti bila «majka» u obitelji pa nastavljaš igrati tu ulogu. Možda tebi treba njega, pažnja, briga pa, budući da je sebi ne dopuštaš, pretjerano brineš o drugima. Možda imaš slabe granice pa kontroliraš sve oko sebe da se tako zaštitiš. Možda …

Takva privlačiš partnera kojemu treba sve to. On će, naravno, protestirati i buniti se, ali će prihvatiti tu igru, jer možda nije dovršio svoj odnos s majkom i nastavlja tako dalje s tobom. Možda se njegov odnos s majkom popravio otkad je na tebe prenio njenu ulogu pa se stiče dojam da nema problem s njom, nego s tobom. Ponaša se i dalje dječački i neodgovorno, jer može. Ti si ta koja mu to omogućavaš.

«Zašto privlačim premlade muškarce? Zašto privlačim slabe muškarce?» – česta su pitanja. Zato što im daješ to što im treba. Oni tebi omogućavaju da budeš neophodna, potrebna, da kontroliraš … i sve te to umara.

Dokle tako?

Netko mora «promijeniti ploču». Uglavnom to čini onaj jači. Jednostavno prestani. Vidi što će se dogoditi.

Tebi će nedostajati ta drama, njemu će nedostajati ta drama.

Još jedan važan aspekt: odnos  “roditelj – dijete” guši strast. U tom ste odnosu kao u incestu. Nije prirodan i oboje gasite seksualnost, možda je tražite izvan veze.
Stoga prestani.

Ispočetka će vjerojatno biti gore, jer ćete poremetiti dobro uhodane obrasce. Kasnije bi moglo postati zanimljivo.