Nova ja - osobni razvoj, Osjećaj sigurnosti

Djeca praznih leđa

Dovoljno Dobra Unutarnja Majka
Vrijeme čitanja: 2 minFavoriteLoadingDodaj u omiljeni sadržaj

Majčin dan svakoj osobi znači nešto drugo. Kao terapeutkinja svakodnevno gledam ljude koji teže idu kroz život, jer im majka nije imala kapaciteta dati i podršku i zdravu separaciju. Idu kroz život praznih leđa, kao da nema nikog tko bi stajao iza njih i puna ih srca otpravio u život.

Neke su majke dale dobru logistiku, hranu, krov nad glavom, neke ljubav punog srca, neke su se osjećale loše pa nisu ni vidjele svoju djecu, neke su zapele u bezdanu tuge prethodnih gubitaka i svojih trauma. I one su djeca praznih leđa.

Uglavnom, ovaj dan nije svima lijep i topao.

Unatoč tomu, idu dalje kroz život, praznijih baterija, uče kako sebi biti ta Dovoljno Dobra Unutarnja Majka.
Od svih koncepata koje sam isprobala u svom radu, ovaj je ključan. DDUM i osjećaj unutarnje sigurnosti. Te dvije stvari su ključ. Svi moji programi se baziraju na tome. Nisu bitne teorije, bezbroj knjiga, certifikata, bitno je jedino hoće li tvoje tužno i ranjeno srce odustati od očekivanja da će se mama čudom promijeniti, biti sretna da te ima i da ćeš doživjeti blaženstvo raja.

Kad dopustiš da se to neće dogoditi i prihvatiš svoje unutarnje roditeljstvo kao jedini put oporavka, krenut ćeš na put koji nije lagan, ali sigurno vodi k cilju.

Možda još je znaš što ti treba, navikla na mrvice pristaješ na sve, plaćaš previsoke “cijene” ni za što. Naučiti biti sebi dobra mama je prvi korak, a kad popuniš leđa, dobit ćeš i krila. Uživam gledati vas kako vam to uspijeva.

Raspitaj se kako, pošalji mi poruku.

Želiš naučiti više?

Istraži online predavanja i vježbe, potraži u našem Shopu:

Tečaj Moja unutarnja obitelj sadrži : 115 minuta video snimki + 4 radna lista + prezentaciju.

fotografija: Facebook, nepoznati izvor