Radionice-PGH55418
Konstelacije
škola-4

Trenutno su ponuđene:

ONLINE RADIONICE

Iscrpljena kćer

Iscrpljene kćeri prezahtjevnih majki - ONLINE radionica

Jedan od razloga kronične iscrpljenosti žena je nastojanje da ispune nemogući cilj:
zadovoljiti svoju prezahtjevnu majku.
Neke je majke jednostavno nemoguće zadovoljiti, krivnja nam ne dozvoljava da od toga odustanemo, već se trudimo i trudimo … Teško je samoj izaći iz tog nemogućeg vrzinog kola, nužna je pomoć mentorice ili terapeutkinje, podržavajuće žene koja vam daje drugačije iskustvo: da je tu za vas i ne traži da vi nju zbrinete.

Što ćete dobiti?

  • Uvodnu malu zadaću (tjedan dana prije radionice)
  • Sat i pol online rada preko Zooma s Nadjom Skazlić
  • Radne listove za daljnji rad
  • 30 minuta individualnih telefonskih ili video konzultacija

Radionica će vam donijeti jasnoću, jer u toj iscrpljenosti vjerojatno nemate jasnu sliku svog položaja niti vidite izlaz iz te situacije.

pozadina-newsletter

Iscrpljena žena - kako si pomoći? - 6-tjedni program

PROŠIRENO I DOPUNJENO IZDANJE originalnog tečaja. Proširen je na 6 tjedana, da stignete sve, jer ima mnogo materijala.

U posljednje je vrijeme iscrpljenost žena jako, jako produbljena. Skoro sve su žene iscrpljene.

Neke vjeruju da su samo umorne, ali obični bi se umor lako nadoknadio odmorom. Iscrpljenost je rezultat dugoročnog zanemarivanja vlastitih potreba te sustava vrijednosti koje na duži rok iscijedi, osuši i svakako uništava svaku ženu, ako nešto ne promijeni u svom pristupu životu.

Program je zamišljen tako da pokriva tri razine iscrpljenosti: umor, umjerenu iscrpljenost i jaku iscrpljenost.

U pripremi je još nekoliko kratkih potpuno novih online radionica. Da biste saznali na vrijeme, pretplatite se na newsletter.

RADIONICE UŽIVO

osjećaj-sigurnosti-banner

Radionica Moje sigurno mjesto

Lokacija: Zagreb

Postoji vikend varijanta (petak – nedjelja) i  “dvotjedna” varijanta radionice (8 dolazaka). Sadržaj i broj sati je potpuno jednak. 
Ciklus od osam kratkih radionica namijenjen svima onima koji se ne osjećaju sigurno, prisutno i dobro došli ili su uglavnom u glavi, a tijelo osjećaju samo kad nije dobro. Možda čeznete za kontaktom, a bježite od njega.

Ili vam je često nelagodno, nesigurno, ponekad mučno.

Ili ste drugima previše… Ako se prepoznajete u nečemu, to bi bio program za vas.Nisu predviđeni procesi, kopanje, priče. Malo teorije i alati. Iskustvene radionice će trajati sat i trideset minuta, a imat ćete dvije od dva sata.

Budući da je proces spor, radimo po – la – ko, ne može se polaziti pojedinačne radionice. Ponekad organiziramo vikend radionicu potpuno istog sadraja i broja sati.

Radionica je uvjet za upis u našu školu osobnog razvoja.

Preci i pretkinje - Konstelacije Zagreb Nadja Skazlić

Konstelacijska radionica Blagoslov pretkinja i predaka

Lokacija: Zagreb

Zvali mi to simbolički “precima” ili genetikom, svejedno je.
Kao što je dokazano da se transgeneracijski prenose traume, jednako se tako prenose i kvalitete. Ako ih ne živimo, znači da taj potencijal iz nekog razloga nije aktiviran. Koje su to prepreke koje stoje između nas i kvaliteta koje se nisu “spustile” do kraja? Nekad su kolektivne, a nekad individualne. Konstelacije su sjajna metoda za prepoznavanje prepreka te povezivanje sa snagom predaka i pretkinja, aktivacijom tih uspavanih potencijala. Tu su, na dohvat ruke, zašto ih ne bismo iskoristili?

U jutarnjem dijelu od 10 do 13 sati imamo:
– kratko predavanje o (ne)prijenosu s generacije na generaciju
– niz vježbi koje rade svi polaznici da dobiju uvide i povezanost s kvalitetama predaka.

Od 13.00 do 14.30 imamo pauzu.

Poslijepodne od 14.30 do 18.30 radimo kraće individualne konstelacije na temu povezivanja sa snagom pretkinja i predaka u kojima svi sudjeluju kao predstavnici te također dobiju snažno iskustvo i vrijedne uvide. Za koga su individualni radovi? Ako imate osjećaj da su nedostatak podrške i snage tvrdokorni i da ih treba dublje dosegnuti, individualni rad je za vas. Riječ je o kombinaciji rituala i konstelacije, format traje najviše 45 minuta.
Vlastita konstelacija se doplaćuje.

Ako ne znate je li ova radionica za vas, pogledajte pitanja koja ćete možda prepoznati:

Imate li dojam da niste podržane / podržani od svojih pretkinja? Da ne osjećate tu snagu i moć koju one donose? Kao da niste dobili? Slaba ženska energija, bespomoćne žene u obitelji? Kao da nemate što dati svojoj djeci, svojim projektima, kao da ste suhi iznutra? Ovo je prava radionica za vas, iznimno iskustvo, punjenje i osjećaj pripadnosti. I za muškarce i za žene.

Ako vam trebaju neke kvalitete koje niste dobili od oca, ako imate osjećaj da niste povezani s muškom snagom predaka, ako su žene nosile previše, a muškarci nedovoljno ili ih nije bilo iz bilo kojih razloga, ovo je prilika za iscjeljenje i povezivanje s muškom snagom koja nam svima treba. Osjetiti je, iznimni je doživljaj.

Komentari polaznica

Nježan i vrlo ženski, program U tijelu je mene, ljubiteljicu brute force radionica, iznenađujuće poškakljikao.

Nježan i vrlo ženski, program U tijelu je mene, ljubiteljicu brute force radionica, iznenađujuće poškakljikao. U pravom trenutku me našao, nespremnu na period u kojem sam sada, i rekao: “Hajde da brutalno vježbamo nježnost i prisutnost. Pusti sve ostalo.” Poslije gotovo godine dana uspješnog ignoriranja savjeta mojih terapeutica da budem nježna prema sebi, shvatila sam da ja to zapravo ne znam. (Osim što za to nikad nije dobar trenutak.) Osobno me Nadja energijom podsjeća na moju učiteljicu iz osnovne škole, i za mene je ovaj program bio kao da me ta energija učiteljice i dobre bake koja razmazi svoju djecu, ali kod koje se zna red, uzela za ruku i povela natrag u bazu – moje tijelo, moj temelj, a za sve ostalo će biti vremena kasnije.

I.

Moje se tijelo “izvrnulo” kao topla čarapa i unutarnji doživljaj je postao “vidljiv” kroz osjećaj mekoće, nježnosti, blagosti, topline

Ne sjećam se da sam ikad bila više u svome tijelu, niti da mi je doživljaj tog bivanja bio ugodniji. Moje se tijelo “izvrnulo” kao topla čarapa i unutarnji doživljaj je postao “vidljiv” kroz osjećaj mekoće, nježnosti, blagosti, topline, podatnosti, odanosti, brižnosti, bliskosti… prema sebi kao tijelu (uma se uopće ne sjećam). Ne djetinjasto kao inače kod mene, nego odraslo, a lijepo (…) Kasnije, kad sam zaspala, sanjala sam lijep san, a ujutro sam se probudila vrlo odmorna (iako sam spavala svega nekoliko sati).

S.

Odmaranje u tijelu.

Jako mi paše vratiti pažnju sebi i povući se. Odmaranje u tijelu.

I.

Radionica – topla, luksuzna, ljudska.

Radionica – topla, luksuzna, ljudska.

A.

Sviđa mi se što radimo konkretno, što to odmah živim u svojoj obitelji i odmah osjećam promjene.

Odgovara mi tvoj način rada, svakako ću nastaviti. Sviđa mi se što radimo konkretno, što to odmah živim u svojoj obitelji i odmah osjećam promjene. Osjećam se sigurnijom i sada vidim odakle izvire moja potreba da zatrpavam “rupu”. Svakako nastavljam jesensku školicu.

M.

Svatko od nas ima potrebu zaroniti u sebe, ali s Nadjom ide lakše

Svatko od nas ima potrebu zaroniti u sebe, ali s Nadjom ide lakše. Ovaj vikend mi je donio jedno posebno iskustvo…. jednom riječju …neponovljivo.

M.

Zaista je divno, predivno prihvatiti sebe i odgovornost za svoje postupke

Vjeruj mi zaista je divno, predivno prihvatiti sebe i odgovornost za svoje postupke. Vrlo mi je važna spoznaja da će i dalje biti kriza, da će se opet događati i strah i krivnja, ali sada znam kako se s time nositi. Sada sam naučila kako slijediti svoje srce i kako se boriti sa svojim kritičarima. Predivno je ne kriviti ni optuživati ikoga. Iskreno i od srca ti zahvaljujem na svemu. – I.

I.

KAKO RADIM?

Radionice su oblici rada gdje se dulje ili kraće bavimo jednom temom.

U njima po potrebi koristim razne oblike rada (naravno, ne uvijek sve):  

  • Malo teorije i predavanja, onoliko koliko nam treba da razumijemo kontekst 
  • Razne iskustvene vježbe 
  • Male konstelacijske formate 
  • Energetske vježbe 
  • Pokret, ples, meditacije, mindfulness, opuštanje 
  • Kretanje u prirodi (na retreatima) 

Online radionice imaju drugačije alate zbog prirode medija kojeg koristimo. 

Prijava na newsletter

Upišite svoju adresu i primajte nove objave i obavijesti o novim aktivnostima mailom. Možete se odjaviti kad god poželite.