Zaroni u život - Cres LošinjDa, opčinjena sam Cresom i Lošinjom, to je očito, zar ne?
Riječi imaju ograničenja i svaki pokušaj opisivanja neopisivog nužno vodi u kič.
Stoga vas pozivam da pogledate dokumentarni film  i osjetite barem dio, malecki dio doživljenog na prošlogodišnjem retreatu.*

Cres i Lošinj, suprotnosti su koje se nadopunjuju. Željela sam otok, otoci imaju posebnu energiju i pravo su gnijezdo, meka postelja na kojoj možemo opušteno otvoriti svoje srce. Željela sam otok, odabrala čak dva. Potpuno suprotna, jedan nježan i mek, drugi snažan i postojan. To nam sve treba, zar ne? Lošinj – otok vitalnosti, Veli Lošinj – meko gnijezdo. Cres – najveći jadranski otok, moćan i prelijep u toj svojoj robusnosti. Čekaju nas Lubenice, Beli i Tramuntana, mjesta upravo čudesna.

Marina riccardo4

Beli na Cresu

Beli je zanimljivo mjesto na sjevernom dijelu otoka s pogledom na Krk. Nalazi se na brdašcu iznad tri plaže (najveća je na slici) pored koje je mali kamp. Specifičnost Cresa su mnoge male šljunkovite i pjeskovite plaže, dio programa ćemo provoditi na njima.
Beli je u posljednje vrijeme najprepoznatljiviji po bjeloglavim supovima i eko centru koji se brinuo o njima. U okolici su čudesne šume Tramuntane s poučnim stazama i labirintima, koje ćemo pohoditi i uživati u njima.
U Belome možete jako fino jesti u lokalnim restoranima.

Pogledajte Google kartu, Beli, plaže, okolicu.

Veli LošinjVeli Lošinj

Veli Lošinj je malen i prekrasan – kao dnevni boravak – sve je na nekoliko stotina metara u krugu pitoreskno mjesto koje nam nudi sve što nam treba: prostore za boravak i rad, mir, plaže, šetnice, ribarsku lučicu, uske uličice, ljubazne domaćine, mirise i okuse… sve je “na pješice”. Mjesto, kuće i okućnice su lijepo uređeni, u blizini je zaštićena mediteranska šuma Podjavori, s čak 12 hektara mirisnog ljekovitog zraka – poznato lječilište još iz
austrougarskih vremena. Sama šuma je prije 130 godina posađena na način da su kombinirali drveće i biljke koji zajedno proizvode specifičan ljekovit zrak i to se osjeti čim se udahne.

Mali Lošinj, sa svim sadržajima luksuznog ljetovališta je na par kilometara udaljenosti, možete do njega prošetati šetnicom uz more ili se odvesti javnim prijevozom ili autom.

Pogledajte panoramsku snimku Velog Lošinja, (kliknite na sliku)

Informacije i prijave

E-mail: nadja@nadja.hr
Telefon: 095 199 35 32
Facebook

PRIJAVI SE

Početne informacije

 Tema, program, voditeljice

 Lokacije: Beli i Veli Lošinj

 Smještaj: Beli i Veli Lošinj

 Kako doputovati?

 Pitanja i odgovori

 Troškovi

 Masaže i tretmani