Retreat za žene “Zaroni u život” na Cresu i Lošinju 2018. održat će se od 24-30.06.2018.

 

Zaroni u život 2016


Jedna od lokacija retreata 2016.

2017.

Treći po redu ljetni seminar za žene na Cresu i Lošinju samo što nije – do lipnja će vrijeme za čas proletjeti. “Veselo žensko ljetovanje” , “Ma bit će nam super” , “Živjeti vrhunski” – neke su od izreka koje su izašle iz naših dosadašnjih povlačenja.

fotografija: Dubravka Dulčić – Šume u okolici Beloga su nam kolijevka i inspiracija[/caption]

O temi opširnije saznajte niže na stranici.

Filmić o prvom retreatu (2015.godine)

“Odlično je pokazana atmosfera retreata . Ljeto, more, priroda, opuštanje na pravi način. Tople preporuke za ovakvu vrstu rada svim ženama. Susret sa sobom, na miru i pod vodstvom sjajne terapeutice i ženske prijateljice.” – T.

Pogledajte film (12 minuta) :

 

Kome je namijenjena radionica?

Radionica je namijenjen svim ženama, bez obzira na (ne)iskustvo u osobnom razvoju. Odlična je i za početnice, bit će vam sjajna motivacija za dalje. One koje su iskusne u osobnom razvoju dobit će nova pitanja i nove uvide, jer svi već znamo da se cijeli život vraćamo istim temama te na novim razinama savladavamo izazove za koje ranije nismo bili spremni.

Vrijeme događanja: 17-23.06.2017.

Takozvani “blagdanski” tjedan, s dva vikenda i dva praznika, tradicionalni je termin svake godine.  To je razdoblje kad većina ljudi mora iskoristiti godišnje odmore koji su im preostali od prethodne godine, djeca su već na školskim praznicima, ljeto je, more je toplo, dani su najduži u godini.

Prvi dan, subota 17.06. je predviđen za dolazak, kupanje, odmor i upoznavanje, radimo od nedjelje do petka.
Neke od nas će u Belome biti tri do sedam dana ranije pa ako možete, dođite, odmorite se, opustite, naspavajte. Ako možete, preporučujemo vam da ostanete još jedan dan nakon programa, da se dojmovi slegnu, integriraju, da ne odjurite odmah u košnicu civilizacije. To je vrijeme stvarno dragocjeno, vidjet ćete.

Što ćete dobiti u tih tjedan dana?

Kao i prošlih godina:

1

 

  • Opuštanje, odmor uma i tijela, radost u srcu

  • Sebe cjelovitiju, iznutra mirniju i sretniju

  • Nove prijateljice, svoje žensko pleme

  • Zaljubit ćete se u prirodu kao prijateljicu i partnericu

  • Osloboditi svoje tijelo, uživati u ženstvenosti

  • Naučiti koristiti sve što vam je dano rođenjem

  • Hraniti svoju žensku dušu, ispuniti je, proširiti

  • Doživjeti život na novi način

  • Naučiti prihvatiti i živjeti užitak

  • Proširiti svoj unutarnji prostor i bivati u svom središtu

  • Ponijeti sebe novu natrag u svakodnevni život

  • Biti sretna i voljena

 

 

Tema radionice:

I SVOJA I TVOJA
imati sebe i prepustiti se u partnerskom odnosu

Prošlih smo se godina bavile samosabotažom i otporom te prihvaćanjem. Ove godine kroz nekoliko koraka radimo na ravnoteži imanja sebe i prepuštanja drugima/drugome. Mnoge su žene emocionalno ovisne o drugima i ta ih ovisnost drži u neugodnom osjećaju.  Naravno da smo svi bili u toj situaciji, nitko se nije rodio s izgrađenom autonomijom. Kao i u partnerskom odnosu, tako i u odnosu sa zajednicom, važna je:
ravnoteža pripadanja i autonomije te pravilan ritam spajanja u simbiozu i odvajanja u svoje vrijeme i svoj prostor. Kad to postignemo, u odnosu ostajemo svojom voljom, iz svoje snage, a ne iz slabosti. Možemo se prepustiti, jer vjerujemo samoj sebi da se nećemo dati rasplinuti, “nestati”.
Mnoge se žene tako žarko žele prepustiti partneru, a u isto vrijeme jednostavno moraju imati totalnu kontrolu. Mada djeluju kontradiktorno, ta su dva impulsa automatizirana u nekima od nas. Prirodna čežnja za prepuštanjem životu i svom partneru ugrađena je u samu prirodu žene, u našu srž. Same bojkotiramo taj proces kontrolom ako imamo iskustvo da svijet nije uvijek bio najsigurnije mjesto.
Naš je sistem zapamtio da je prepuštanje bilo opasno. Stoga kontroliramo. Žene ne kontroliraju iz zločestoće ili dosade, već zbog nedovoljnog osjećaja sigurnosti. Kontroliraju vanjske okolnosti, jer nemaju dovoljno unutarnje snage. Ili vjeruju da nemaju, jer je nekad tako bilo. Na šestodnevnoj ćemo radionici istraživati te impulse i graditi resurse kako bismo mogle tim našim impulsima dati prostor unutar sebe i zaista se prepustiti i istovremeno biti svoje.