Svi su komentari anonimni iz razumljivih razloga. Također, najljepši su oni izrečeni u samom radu koji ne ostavljaju pisani trag pa ih ovdje nema.

Što kažu nakon individualnog rada (konzultacije, terapije)

Ovo nisam očekivao, potpuno nov osjećaj.  – dobar, naravno 🙂 – D.

Da sam s Vama razgovarao ranije, možda bih mogao spasiti svoj brak. Mnogo toga nisam vidio, a sad vidim i jasno vidim što se moglo učiniti. Da sam Vas barem onda imao uz sebe da mi otvorite oči… – I.

Hvala Vam na svemu, puno ste mi pomogli u onim akutnim, groznim, izgubljenim trenucima, bolje reći mjesecima. – V.

Gđa Nadja, htjela sam Vam zahvaliti što ste mi u tako kratkom vremenu (četiri individualna druženja),  pokazali i pomogli u trenutku kada jednostavno sama više nisam znala kako i kud’, te mi otvorili vrata nebrojenih mogućnosti…..veselim se jeseni i zajedničkom druženju u grupi, lp. – S.

Ti si mi TOLIKO vrata otvorila da ću vječno biti zahvalna na tome! Ne govorim to tek tako, nego iskreno od srca. Hvala, hvala, hvala na svemu! Tako sam zahvalna što si mi ušla u život. Stvarno osjećam razliku u sebi, unatoč ovim padovima! – M.

Nadja, htjela bih ti se zahvaliti. Puno se bolje osjećam, mirnije, fokusiranije. Toliko je blagotvorno! I činjenica da mogu izgovoriti sve što me muči i sagledati iz novog kuta. Kažem ti da si napravila dobar posao 🙂 imaš sretnu ženu u grupi. – S.

Važna i čudesna je ova godina, na tome ti hvala, puno sam od tebe naučila 🙂 Hvala što putujemo zajedno 🙂 – S.

Draga Nadja, ništa nije slučajno pa ni činjenica da sam u, teškom periodu svog života dobila priliku da te upoznam, radim na sebi i upoznam krasne žene. Zahvalna! – K.

Sad razumijem što je taj kapacitet o kojem govoriš. Proširio se i osjećam da sam iznutra veća, da mogu što prije nisam mogla, čak mi je nevjerojatno što me sve prije zaustavljalo, kao da to nisam bila ja. -S.

Kod tebe dolazim po jasnoću i smjernice, da vidim da je sa mnom sve u redu. Jer moja okolina drugačije razmišlja i nekad mi se čini da ni sama ne znam. Ti mi rasvjetliš. – S.

Kod tebe dolazim po iskustvo. Nisam ja od čitanja, ja volim iskusiti, raditi na tome. Čitanje nije konačni rad, proživjeti i proći kroz to je za mene rad, a ti mi to daš. Ta snaga koju dobijem je neopisiva. – A.

 

 

SVI PROGRAMI

RASPITAJTE SE

Što kažu polaznice škole osobnog razvoja

Kao u svakoj školi, na početku si zbunjena. Upoznaješ nove kolegice, pitaš se je li ovo pravo mjesto za mene, što ću tu naučiti i ponajviše, hoću li biti bolje? Naime, razni životni izazovi iscrpe nas, stjeraju u kut, tjeraju u očaj…i u jednom trenu znamo da nam treba pomoć, da trebamo i želimo nešto više za sebe.
Nadja divno vodi svoju Školicu. Nježno, podržavajuće, a opet sa smislom i strukturom. Uz modulski rad tu su i individualne terapije gdje sa svakom ponaosob radi na osobnim temama. S vremenom se stvara prava mala ženska zajednica, podržavajuća okolina puna smijeha i suza. I da, puno je tu rada i učenja ali i druženja i podrške. I tako sam ja dogurala do 4. godine ove divne Školice. I sretna sam i zahvalna Nadji i mojim curama do neba! – A.

Najbolja škola koju završavam! – R.

Vjeruj mi zaista je divno, predivno prihvatiti sebe i odgovornost za svoje postupke. Vrlo mi je važna spoznaja da će i dalje biti kriza, da će se opet događati i strah i krivnja, ali sada znam kako se s time nositi. Sada sam naučila kako slijediti svoje srce i kako se boriti sa svojim kritičarima. Predivno je ne kriviti ni optuživati ikoga. Iskreno i od srca ti zahvaljujem na svemu. – I.

Zahvaljujući tvojoj školi rijetko si više dozvolim drskost osuđivati i prosuđivati, uspješno učim prihvaćati ljude oko sebe uz poštovanje, jer ne znam koje terete oni nose, koliko su im žuljevite i bolne cipele u kojima kroče kroz život. – S.

Stvarno želim shvatiti sebe, a onda i druge ljude, jer je lakše funkcionirati. Ne možeš ići nesvjestan po svijetu. Stvarno mi do sad naučeno pomaže u svakodnevnom životu. Nema druge i nema natrag, pogotovo kad jednom kreneš. – I.

U ovih par tjedana se sve počelo mijenjati. Sebe osjećam drugačijom, ljudi drugačije reagiraju na mene, osjećam i postavljam svoje granice, sada VIDIM što se događa, a da me ne preuzmu emocije. Pojavljuju mi se novi zanimljivi ljudi, imam volju i unutarnju snagu za mnogo toga. Sve to nakon prvog modula. – A.

” Idem u školicu već dvije godine. Pošla sam iz očaja, okolnosti u tom trenutku, a sad se sa zahvalnošću toga prisjećam. Puno sam osvjestila, radila na sebi da bih sad mogla reći da sam smirena i sretna:) i da imam nove prijateljice 🙂 i da mi se otvorio jedan novi svijet 🙂 ”
“Do nedavno sam razmišljala da sam sretnica, da sam privilegirana… što sam dospjela u Nadjinu školicu koja mi je pomogla da se razvijem i upoznam sve te divne žene. Ne, ne… nismo mi nikakve “posebne” žene, niti je ovo “posebna” škola. Mi smo samo duše koje se, nakon bezbroj života koje smo živjele, nalaze točno tamo gdje im je sada mjesto (uključujući Nadju 😊) Do kada? Nebitno. Putujemo… pa ako smo ovdje, znači da je ovo jedna od naših privremenih stanica… ”

“Kao da je odnos s drugim ljudima dobio mnogo novih, suptilnijih slojeva, izgleda mi da su u tim odnosima moja davanja i traženja realnija. Sve je to rezultiralo s manje sukoba s drugim osobama (bilo unutarnjim, bilo vanjskim). Mislim da sam postala kvalitetnija prijateljica i kvalitetnija suradnica/kolegica.”

 

“Razvilo se samopouzdanje, osjećaj osobne snage i moći. To zaključujem iz dva razloga: prvo, otvaram se ranjivosti, a drugo, imam više povjerenja u sebe, druge, život… da će mi pomoći u zacjeljivanju novih povreda pa sam spremnija riskirati. Češće i otvorenije govorim o svojim emocijama i potrebama, češće pokrećem inicijativu za nešto čiji je ishod upitan (dapače, koji može biti neugodan), češće priznajem da sam pogriješila… Strah i sram su se dovoljno smanjili da više nisam paralizirana i počela sam shvaćati i pomalo uživati u osjećaju (po)kretanja.”

 

“Manje se plašim života i budućnosti. Reanimirala sam ljubav u svojem životu, smirenija sam, manje zabrinuta, sigurnija, hrabrija… Ljubav je najbolja podrška koja mi daje više hrabrosti i odlučnosti.”

 

“Pokrenut je i razvija se proces emocionalne separacije od roditelja. Suočavanje sa i prihvaćanje obiteljskih istina… najteže mi je u tome bilo proraditi crno-bijeli kontejner. Izvaditi osobe, prije svega članove obitelji, iz crnog/bijelog kontejnera značilo je proći bol suočavanja sa zabludom, ljudskošću “mitskih bića” i vlastitom isključivošću. Značilo je prihvatiti činjenice suprotne od “činjenica” u koje sam vjerovala, suočiti se s ljutnjom i agresijom (afektivnom i potisnutom) i naći način ostajanja u odnosu i ljubavi (ili barem ne-mržnji).”

 

“Mijenjanje slike o sebi. Iskreno se suočiti sa svojim manama i vrlinama… presudnu su ulogu imale “maske”. Otkriti vlastitu masku (maske) značilo je otkriti vlastitu “igru”, “manipulaciju”. U svijetu u kojem trebam biti savršena ovo je jako težak udarac za doživjeti. Opet, da nije bilo takvog udarca, nikad na površinu ne bi isplivao Sram. S-r- a-m = nesavršena sam = neuspješna sam = bezvrijedna sam = nema za mene = bolje bi bilo da me nema. Kako plodno zemljište za uzgoj Jadnice! No da… značilo je to srušiti sliku o sebi uredno zapečaćenu u roza, zelenom, naranđastom, ljubičastom ili već nekako obojenom kontejneru, priznati da sam razotkrivena, nebranjena, ranjiva. Ne hodam baš “gola” po svijetu. Nosim i koristim masku (maske) jer mi još uvijek treba(ju) i to mi je ok.”

“Prve dvije godine donijele su mi novu razinu znanja, iskustva i uvida što je dovelo do povećanja osobnog kapaciteta. Prvu godinu doživljavam kao godinu za “razbucavanje” – ono kao, imaš neki svijet posložen na svoj način, a onda ti pukne puno malih unutarnjih petardi, nedovojno jakih da te ozlijede, a dovoljno jakih da ti naruše strukturu i izazovu stanje u kojem ili pobjegneš (napustiš rad), ili se primiš čišćenja i novog preslagivanja/slaganja. Ono što je u tome dobro je to što se na taj način stvorio prostor koji je popunjavan znanjem i iskustvom koji su povećavali osobni kapacitet pa time i učvršćivali novu strukturu. Druga godina je donijela nešto vrlo slično (opet razbucavanje), ali uz bitnu razliku da je već postojalo iskustvo prve godine koje je davalo sigurnost u proces pa se moglo raditi na dubljoj razini (petarde su mogle jače pucati). Da, iskustvo je rezultiralo povjerenjem u proces, a onda se povećalo i davanje u proces. To je isto dobit kao jedan aspekt povećanja osobnog kapaciteta, zar ne?”

“Preuzimanje odgovornosti. Važno i teško područje. Jesam li za sve sama kriva? Zašto sam si to dozvolila… dozvoljavam si? Okrenuti kažiprst od drugih prema sebi… Kao da je netko povukao okidač i “ubio” me. Te, tzv. smrti, su prekretnice… ili polako umireš u depresiji zatočenoj u isključivanju i isključivosti kojima nastavljaš terorizirati i sebe i druge, ili se, kao nakon svake smrti ponovno rodiš s mišlju da ti je darovana nova prilika (život). Stalno mi se u glavi vrti mantra “ja sam odgovorna”. Isprva zvuči kao da nemam izbora sve dok u nekom trenutku ne shvatiš da zapravo imaš bezbroj izbora. I onda onu (bolesnu) potrebu da budeš “control freak” preokreneš u “creative freak”;… Da kreativnost može dati osjećaj kontrole, to me je iznenadilo… 🙂 .”
“Nova ja. Sve ono što sam već znala, osjećala i bila, doživjelo je definiranje, zaokruživanje i jasnoću koja se usidrila (ustabilila) na neki novi način.”

Draga moja, sve znaš a i ja znam svakim danom više… Hvala što me učiš  kako sam zapravo divna, svi su to znali više od mene. Zaljubljujem se konačno u pravu i jedinu osobu vrijednu toga svaki dan… – B.

“Hi, Nadja! (…)Povremeno ponovno i ponovno čitam iste članke, da vidim gdje sam sada. Neki su mi u početku bili šokantni, neki teško prihvatljivi, neki utješni… Sada se često samo nasmiješim u stilu: “riješeno”, “prorađeno”, “što me je u ovome plašilo?”…, a ponekad mi se još otme poneko “hm…” i znam da trebam i želim još raditi na sebi.
Ono što me zaista raduje je kad ni ne primjetim da sam ja, nova ja… onako, podrazumijeva se.
Nova ja zaista privlači nova iskustva, nove, pozitivne, zanimljive ljude, nova učenja, nove prilike… sve češće osjećam da je zaista “samo nebo granica”. Sjetim se kad si govorila da “pustimo energiju da poteče”. Eh, sad napokon razumijem o čemu si govorila! Kako je to predivno iskustvo! Ovih ga dana često proživljavam i nadam se da će također postati “podrazumijeva se”. Ma, mogla bih ti pisati i pisati, ali poanta je u sljedećem: SRETNA SAM kao nikad do sad! Znam da sam do ovoga došla najviše svojom snagom i hrabrošću, nitko to nije mogao učiniti umjesto mene ali…, hvala ti na nesebičnoj podršci i “naviganju” od stare ja, preko nove ja, do neke još novije ja. Veselim se što ćeš raditi s novim ženama koje sada proživljavaju ono što sam proživjela i sama, jer će i one (barem dio njih, koje budu željele) kroz neko vrijeme doživljavati i proživljavati radost nove ja. Šaljem ti veeeliki zagrljaj!
🙂 <3 itd., itd. S.”

 

O ŠKOLI OSOBNOG RAZVOJA

Što kažu polaznice ciklusa radionica Moje sigurno mjesto?

Polaznica nakon prvog ciklusa:
Nježno, mekano, toplo. Tako mi je bilo, takve vježbe, takav pristup Nadje prema nama, i najvažnije – takva ja prema sebi.

Polaznica nakon prvog ciklusa:

Nakon prve vježbe shvatila sam koliko je ovo ozbiljan dubinski rad. (…) Brže i lakše primjetim kada mi se unutarnja ravnoteža poremeti i primjenim vježbe s radionice. Opuštenija sam u svakodnevnim vanjskim i unutarnjim događajima. Bonus kojem se nimalo nisam nadala, a jako je dobro došao, to je buđenje radosti, sposobnosti da boravim u tom stanju. Kao kruna svega, najljepša i meni možda i najbitnija posljedica svih procesa je buđenje kreativnosti koja sve slobodnije teče, sve šire i nekim novim pravcima. Ovome se nimalo nisam nadala a dragocjeno je! Hvala!

Voditeljica nakon prvog ciklusa: Baš kako sam i pretpostavljala, ovaj rad svojom blagošću donosi osjećaj unutarnje sigurnosti, imaju više mira, lakoće, entuzijazma, radosti. Neke se tehnike polako automatiziraju i žive svaki dan, za neke treba vremena. U sljedećim ciklusima ću razvijati nove metode i pristupe, vidim da je ovaj smjer efikasan, a blag. Uglavnom, dobri rezultati za 8 susreta u nepuna dva mjeseca. NIKAKVI PROCESI ni katarze, ne ulazimo u povrede i traume, samo blago, ljekovito, umirujuće. Baš kako je navedeno u opisu na stranici: Konačno dobar osjećaj.
VAŽNO: Potpuno je nevažno jeste li u osobnom razvoju 10 godina ili niste nikad ništa radili, ako ste osjetljivi ili vam je preteško ili vam je previše, ili vam razne terapije donose više nemira nego mira, nemojte se mučiti… pokušajte. Imate što izgubiti 🙂

O CIKLUSU MOJE SIGURNO MJESTO

Što kažu polaznice radionice podrške mršavljenju:

Odgovara mi tvoj način rada, svakako ću nastaviti. Sviđa mi se što radimo konkretno, što to odmah živim u svojoj obitelji i odmah osjećam promjene.

Osjećam se sigurnijom i sada vidim odakle izvire moja potreba da zatrpavam “rupu”. Svakako nastavljam jesensku školicu.

Nisam ništa od ovog očekivala, a rezultat je da sam doživjela sasvim nov osjećaj sigurnosti. Sviđa mi se ova vrsta rada, kojim danima će biti školica na jesen?

 

Što kažu polaznice individualnog retreata:

To je bilo stvarno dobro, isključiti se iz svega i biti s nekim od povjerenja. Teklo je glatko i ugodno, pazila si na sve. Pomoglo mi je da uvidim, da donesem odluku, da se zauzmem za sebe. Došlo je u pravo vrijeme. Kad sam se vratila kući imala sam drugačiji odnos prema okolini, drugačiji osjećaj, kao da sam Ja opet Ja, poslije mnogo godina. Pripremam se za sljedeće povlačenje 🙂  – D.

Hvala tebi… Bio je to istinski duboki rad. Oduševljena sam tvojim radom 🙂 -M.

Ne zaboravi da je tvoj rad nešto jako dobro… i jako sam sretna da sam imala priliku to iskusiti na sebi… – M.

Moji dani provedeni s tobom naučili su me:
Da ima života i izvan mojih okvira. Da je ljepota u različitosti.
Da je tolerancija most izmedu nas i drugih.
Da se ljubav isplati.
Da je imati povjerenje u nepoznato ključno za naš rast.
Da je neobjašnjivo lijepo kad te se vidi, kad te se čuje…

Zapravo je nevjerojatno koliko su se moji vidici proširili… Dobila sam uvid gdje sam, kamo želim i kakva želim biti…. Dobila sam potvrdu da sam ok. Prihvatljiva sam sa svime što jesam… Iskusila sam stvarno prijateljstvo…

Potpuno iskreno….Te dane živjela sam baš kako sam htjela… Kako mi došlo… Uživala sam u spontanosti…

Dobila sam puno …dopustila sam da život samo teče… Hvala ti draga moja, na prisutnosti , na razumijevanju , na podršci… Nakon ovih dana, teško da više mogu pristati na manje… – I.

O INDIVIDUALNOM POVLAČENJU

SVI PROGRAMI

 

Što kažu žene polaznice ljetovanja – retreata na Cresu i Lošinju?

Dobila sam ono što mi je trebalo. PRIHVAĆANJE sebe i drugih. Na najnježniji mogući način skidala si moje oklope i rušila zidove. Otvarala mi SRCE koje je godinama, desetljećima bilo zaleđeno. Sad osjećam njegovu toplinu i otkucaje.

Uzdigla sam se izvan svojih očekivanja, skinula masku koja me naprosto stezala u duši i pustila sam na slobodu dugo zarobljeno dijete koje je uporno htjelo izaći. Moju malu djevojčicu.

Mislila sam da mi je premalo rada, ali sada mi se čini da sam dobila taman da mi se stvari iskristaliziraju. Da se vratim bazi. Umjesto situacije da prihvatim mamu, upoznam bolje svoje strahove i upoznam kako različite marame i teksture donose različitu mekoću i ženstvenost. Hvala ti, odlazim ispunjena i zadovoljna. Divne žene 🙂

Draga Nadja! Hvala! Koliko god mi se tvoje metode na početku činile jednostavnima, one su zapravo jako moćne. Pokrenule su neke duboko zatrpane osjećaje, procese, sjećanja … Ja se s jedne strane raspadam, a s druge se strane veselim skupljanju. Ovo je tek početak, ali za mene jako velik uspjeh. Ušla sam u mrežu koju pleteš sa ženama jake energije i znam da mogu uvijek pasti u tu mrežu. A padat ću! Ljubim.

Korisno je znati da u teškim trenucima postoji pomoć, bez višemjesečne patnje. Retreat mi daje saznanje, zapravo opipljiv dokaz da rješenje postoji i da je uvijek dostupno. Kroz učenje kako se vratiti sebi.

Čestitam ti od srca na svemu, a čestitam i sebi!

Draga Nadja, sasvim iskreno mislim da je tvoj rad značajan doprinos osnaživanju i osvještavanju žena u Hrvatskoj, u zemlji u kojoj nije lako biti žena. Osjetila sam to da nije lako biti žena, u svojoj obitelji, radnom okruženju, a i u odnosima s muškarcima. Ali eto, ipak učim da to volim. da s time da sam žena dišem i plačem…

Hvala na spoznaji osjećaja da nisam sama, na prihvaćanju gubitaka, prihvaćanju sebe, prihvaćanju mene kao dijela grupe. Koračaj, diši i idi polako ! Diši!

Draga Nadja, samo je anđeoska ruka znala kuda me povesti – ovdje. Zahvalna sam iz čiste duše.

Meni je ovo iskustvo dijeljenja i otvorenosti s ljudima koje nisam znala bilo prekrasno. To ne bih mogla prije svije godine, a sada sam u tome uživala. Uživala sam u plesu i tvojim jasnim porukama. Velik zagrljaj i velika HVALA.

Hvala jer postojiš da nam pokažeš da i mi postojimo.

Ovog puta sam dobila natrag dio sebe koji je bio zatrpan raznoraznim pravilima života. Hvala na putokazima. Sad znam kako dalje istraživati. Doći ću po još.

Imam tako dobro iskustvo iz Lošinja, nešto što nisam očekivala. Dobila sam najveći poklon: raščistila sam odnos s majkom, a to je bazično. Iz toga rješavam sve ostalo. – M.

Ja sam oduševljena! Hvala ti, ali zaista hvala na svemu:) , oduševljena sam! Prilike da radim na sebi, stječem nove alate i upoznajem žene različitih profila su neprocjenjive. – S.


O FILMU o ljetovanju/radionici/retreatu 2015:
Odlično je pokazana atmosfera retreata . Ljeto, more, priroda, opuštanje na pravi način. Tople preporuke za ovakvu vrstu rada svim ženama. Susret sa sobom, na miru i pod vodstvom sjajne terapeutice i ženske prijateljice. – T.

O LJETOVANJU NA CRESU I LOŠINJU

Što kažu polaznice vikend intenziva “Nakon prekida – skok! u novi život”

Došlo je do prekida..saznala sam za Intenziv. Odmah sam se prijavila, jer bol koju sam osjećala u tom trenutku jedva sam podnosila.
Nije bilo lako…vraćanje u stanje dok sam bila u vezi, sjećanja su boljela… kao da mi se činilo da sve to ipak nije za mene…sam kraj Intenziva je za mene bio odgovor na sve. Sve mi je bilo jasno. Saznala sam zašto i kako se više ne dovesti u sličnu situaciju. Upoznala sam žene sa istom situacijom, osjetila da nisam sama, osjetila da nisam kriva…osjetila da ne mora više biti tako!
Dobila alate i vjetar u leđa.
Hvala Nadja…
Evo da se javim s komentarom na radionicu. Bilo mi je jako ugodna atmosfera, rad u maloj grupi je definitivno veeeelika prednost. Nekoliko životno važnih kockica se posložilo. Velike su to teme i procesi, ali uspjela si u tri dana sažeti i podcrtati neke bitne smjernice, što u tako kompleksnoj temi odnosa i nas samih nije lak zadatak. Tvoja iskrenost i dijeljenje osobne priče je ono što zaokružuje cjelinu, jer najbolje se podučava iz iskustva vlastite kože. Sigurno će ova radionica doživjeti još puno izdanja!! Veliki pozdrav!

Razumjeti i otpustiti bolan razvod do kraja, prihvatiti kraj one ljubavi za koju mislimo da je bila ljubav našeg života, shvatiti sadašnju vezu kao i obrasce do sada, odvrtjeti film unazad, shvatiti sve odjednom i konačno pustiti, oprostiti i moći nastaviti i sve to u jednom vikendu, ma je li to moguće? S Nadjom i te kako je.

Spavala sam noćas bolje. Svjetlo na kraju tunela je malo bliže i malo veće.
Čaša nije više poluprazna, već polupuna. Intenziv mi je bio slamka spasa, jer dva mjeseca nakon prekida nisam mogla sakupiti svoje razbacane dijelove i krenuti dalje.
Zapletena u bol i povrijeđenost nisam vidjela naš odnos u pravom svjetlu, razloge prekida i svoju vlastitu ulogu u tome. Radionica „Nakon prekida“ podigla je koprenu, pogled na moju vezu je drugačiji, poslušala sam tuđe
priče, iskoračila iz svoje. Manje je bilo jadno, tužno i samotno. Svi su mi pomogli krenuti u sutra. Hvala, preporučujem.Ostavljam to što sam imala s njim sa zahvalnošću i idem dalje. Rjeđe se okrećem i sjećam. Idem u budućnost polako, ali idem.
O INTENZIVU
SVI PROGRAMI

Što kažu polaznici radionice – izleta u prirodi?

Svatko od nas ima potrebu zaroniti u sebe, ali s Nadjom  ide lakše. Ovaj vikend  mi je donio jedno posebno iskustvo…. jednom riječju …neponovljivo. – M.

Nadmašila si samu sebe. – S.

RADIONICE U PRIRODI

SVI PROGRAMI

O člancima na blogu

Najbolji članak koji sam pročitala u posljednje vrijeme. Dira u srž našeg postojanja! – D.

Opet odličan tekst Nadja! Doduše, nisam manje od vas ni očekivala 🙂 . I ja, evo, svojim primjerom mogu potvrditi koliko je važno za opstanak mog braka bilo da ja prođem svoj put s terapeutom. Nije spašavanje braka bilo ono zbog čega sam išla raditi na sebi, već spašavanje sebe 🙂 , ali taj rad je donio mnogo sretnih posljedica, od kojih je jedna i uvid da svog iscjelitelja imam pored sebe (uz onog u sebi 😉 ). – K.

Hvala na odličnim životnim tekstovima! -K.

Sad sam “prešnjuflala” pola web stranice.. zaljubila sam se u dostupnost informacija i preglednost! Zen 🙂 – I.

 BLOG

O konstelacijama

Kod postavljanja vlastitih konstelacija divan je trenutak kad postavljeno pitanje dobije svoje razrješenje, često takvo da ga promišljanjem ne mogu niti naslutiti. Jasno se može vidjeti i doživjeti, uvijek upravo toliko koliko taj čas mogu prihvatiti.
Trenutak razrješenja uvijek donosi olakšanje koje osjete svi prisutni i to je divan doživljaj.
Mnogo sjajnih i vrijednih uvida dobila sam zahvaljujući sudjelovanju u konstelacijama drugih. Nakon svakog sudjelovanja primijetim da imam više razumijevanja za sebe i za druge i divno mi je da na taj način zaista mogu osjetiti kako je biti “u tuđim cipelama”.
Meni je posebno značajno bilo sudjelovanje u ulozi izrazito narcisoidne osobe, tu sam dobila sasvim novu razinu razumijevanja koja mi je taj čas bila vrlo potrebna.
Ono što me se posebno dojmilo od prvog sudjelovanja u konstelacijama a nastavlja me jednako radovati sa svakim ponovnim sudjelovanjem je ostvarivanje iskrene i čiste povezanosti iz srca s ljudima koje nikada prije nisam vidjela i prepoznavanje kroz tu povezanost iz srca pri idućem susretu s njima. To iskustvo i učenje za mene imaju neprocjenjivu vrijednost. – S.
Meni su konstelacije donijele mir, duboku pomirenost datim i nepromjenjivim, prihvaćanje bez krivice, okrivljavanja drugih, ili gorčine. Puštanje u svakom smislu. – D.

1.trenutni učinak (taj dan na konstelaciji i poslije):Na konstelaciji sam bila iznenađena reakcijama predstavnika, izgovarali su iste riječi, rečenice, ne znajući ništa o meni. Dizale su se emocije, plakala sam.

Poslije konstelacija – osjećala sam umor, iscrpljenost, ali istovremeno i lakoću postojanja, bez tereta na ramenima.

2. sljedećih nekoliko dana: Trebala sam mir, samoću, tišinu, trebalo mi je vrijeme da to integriram. No, osjećala sam da se nešto presložilo, da je novo jer se pojavio mir u meni, osjećala sam tu čudesnu lakoću koju uopće ne mogu opisati.

3. nakon duljeg vremena, to pitanje više nije otvoreno, mislim da se u cijelosti nešto promijenilo i posložilo, jer me više ta tema ne “okida”, prihvaćam ju bez osuđivanja, krivnje, imam više suosjećanja. Rezultati konstelacije vidljivi su i u sistemu, okolina reagira drugačije, sve je na svom mjestu i to se vidi, npr. svi počinju preuzimati svoju odgovornost, počinje se paziti da se ne prelaze granice – to mi je totalno zanimljivo promatrati!

Dodala bih da mi je to do sada najučinkovitija tehnika koju sam radila na određenu temu, nisam se “urušila” u traumu, a rezultati su nevjerojatno vidljivi i kod mene i u okolini. – R.

Sada vjerujem da ima nade za ljude. – M. i D.

 

Dobila sam iskrenu i prijateljsku i stručnu pomoć i podršku da izvučem vani pravu mene – danas nakon konstelacija u potpunosti shvaćam naziv programa – Žena koja ide dalje – Nova ja😄😄 – H.

 

Ovo što se dogodilo jučer je skoro pa nevjerojatno, još sam pod dojmom. Kako se sve dobro vidjelo.  Kako je puno života! – S.

 

 SISTEMSKE KONSTELACIJE

Što kažu polaznice programa U tijelu

Radionica – topla, luksuzna, ljudska – A.

Jako mi paše vratiti pažnju sebi i povući se. Odmaranje u tijelu. – I.

Ne sjećam se da sam ikad bila više u svome tijelu, niti da mi je doživljaj tog bivanja bio ugodniji. Moje se tijelo “izvrnulo” kao topla čarapa i unutarnji doživljaj je postao “vidljiv” kroz osjećaj mekoće, nježnosti, blagosti, topline, podatnosti, odanosti, brižnosti, bliskosti… prema sebi kao tijelu (uma se uopće ne sjećam). Ne djetinjasto kao inače kod mene, nego odraslo, a lijepo (…) Kasnije, kad sam zaspala, sanjala sam lijep san, a ujutro sam se probudila vrlo odmorna (iako sam spavala svega nekoliko sati). – S.

Nježan i vrlo ženski, program U tijelu je mene, ljubiteljicu brute force radionica, iznenađujuće poškakljikao. U pravom trenutku me našao, nespremnu na period u kojem sam sada, i rekao: “Hajde da brutalno vježbamo nježnost i prisutnost. Pusti sve ostalo.” Poslije gotovo godine dana uspješnog ignoriranja savjeta mojih terapeutica da budem nježna prema sebi, shvatila sam da ja to zapravo ne znam. (Osim što za to nikad nije dobar trenutak.) Osobno me Nadja energijom podsjeća na moju učiteljicu iz osnovne škole, i za mene je ovaj program bio kao da me ta energija učiteljice i dobre bake koja razmazi svoju djecu, ali kod koje se zna red, uzela za ruku i povela natrag u bazu – moje tijelo, moj temelj, a za sve ostalo će biti vremena kasnije. – I.

SVI PROGRAMI