O čemu je riječ?

Riječ je o uspostavljanju ravnoteže u sistemu. Ponekad iscjeljujemo sadašnje odnose, a ponekad je riječ o transgeneracijskom iscjeljivanju.

U izboru metoda koje koristim u svom radu vodim se jednostavnom logikom: ono što djeluje. Velika većina pripada znanosti, ali nešto od toga čeka da znanost objasni kako djeluje. Ne da li i zašto, jer je jasno da su rezultati tu, već kako. Jedan od fenomena koji je dulje vrijeme čekao da ga se objasni je biološki prijenos posljedica traume na sljedeću generaciju. Vidimo ga na djelu u metodi/fenomenu kojeg nazivamo sistemske konstelacije. (Jedno od istraživanja navedeno je na dnu ove stranice.)

Što su sistemske konstelacije?

Family_constellation wikipediaObjašnjenja ima mnogo, ukratko, to je tehnika/metoda/fenomen u kojoj se manifestira nastojanje sistema (obitelji, poslovne organizacije, plemena, nacije, raznih zajednica) da se dovede u ravnotežu. Ukoliko sistem nije u ravnoteži, njegovi članovi pate. Sistem sam pokazuje gdje je poremećaj i što bi trebalo učiniti. Educiran voditelj/ica ne vodi doslovno (kao što naziv pozicije kaže), već prati tijek energije sistema i manifestaciju, “odmotavanje” slike, priče…te poduzima potrebne intervencije koje pomažu.

Kako vam konstelacije mogu pomoći?

Njima se mogu istražiti razne poteškoće ili dileme koje vam stoje na putu. Teme su razne: odnosi, ciljevi, prepreke, simptomi, odluke, dileme, osjećaji, unutarnji konflikti… ne morate precizno znati unaprijed, na konzultacijama “pročistimo” temu. Na primjer:

Koja je poruka mog simptoma? Čemu me uči?

Koje su prepreke do mog cilja? Kako ga lakše i brže ostvariti?

Preteško je, a nema objektivnog razloga za to – čiji teret nosim?

Zašto ne dopirem do svog djeteta? Do svog partnera?

Zašto mrzim svoju majku?

Zašto nemam volju za životom, a sve je kao u redu?

 

Koji su oblici konstelacijskog rada u našem Centru?

Radim na četiri načina:

  1. integriram male formate i intervencije u redovni individualni rad
  2. vlastite konstelacije – više puta mjesečno imamo termine za vlastite konstelacije. Uz pomoć grupe dolazimo do rješenja vašeg pitanja, teme, problema. Za svaku odvojimo dva sata vremena, dok ne dođemo do rješnenja. Nekad traju kraće, koliko već treba. – Više
  3. konstelacijske radionice “Moja unutarnja istina” – održavaju se jednom mjesečno, svi polaznici rade svoje vježbe, dobiju smjernice, uvide i zaključke. Imamo i jedan zajednički rad, društvenu konstelaciju. Radionica traje četiri sata. Više
  4. ljetni konstelacijski intenziv na Cresu “Konstelacije u prirodi” – četiri dana na Cresu radimo različite konstelacijske vježbe u prirodi i s prirodom. Čekaju vas brojni uvidi, doživljaji, rješenja, nove perspektive. U slobodno vrijeme kupanje i druženje. – Više

 

Vlastite konstelacije

Radimo:

  • radnim danom navečer od 18 sati (ponekad drugačije, provjerite u kalendaru)
  • subotom i/ili nedjeljom, najčešće sredinom dana (prikladno za osobe iz drugih gradova da mogu doputovati u Zagreb i na vrijeme doći kući)

Predstavnicima/promatračima je ulaz slobodan, dobro ste došli. Hvala vam što doprinosite.
Prijavite se za sudjelovanje kao predstavnik/promatrač (prijava je obavezna). Obrazac za prijavu je niže na stranici.

Rezervirajte termin za vlastite postavke.

Termini vlastitih konstelacija

 25.7.2019. od 18 do 22 sata

30.7.2019. od 18 do 22 sata
1.8.2019. od 18 do 22 sata
6.8.2019. od 18 do 22 sata
8.8.2019. od 18 do 22 sata

Konzultacije u tjednu prije konstelacija služe da dublje zaronimo u temu i vidimo je li to zaista tema ili se iza nje skriva nešto drugo. Također, radimo genogram obitelji, crtamo i proučavamo obiteljsko stablo kako bismo bili spremni za sve što se može pokazati. Genogram se radi samo prvi put i ta prva konzultacija se naplaćuje 100 kn (od listopada 2017. za polaznice Školice konzultacije su besplatne). Ako smo ga već ranije napravili, konzultacije su kratke i uračunate u cijenu konstelacije.

Ja jesam voditeljica, držim sve, ali to je vaša konstelacija i pratim vaše potrebe, impulse, zajednički radimo.

Konstelacija traje koliko treba da se unese ravnoteža i mir i da doma odete spokojni i “zatvoreni”. Ponekad ih unutar jedne odradimo više. Ponekad traje dva sata.
Cijena vlastite konstelacije je 500 kn.
Predstavnicima je ulaz slobodan.

Koja je vaša tema trenutno aktualna? Ili se sama najavljuje neočekivanim mislima? Ili izlazi iz dosadašnjeg rada na sebi? Koji odnos vas muči? Postoji li blokada? Nešto ne ide pa ne ide? Osjećate kao da vučete previše tereta koji nije vaš?

Javite mi se, možda konstelacija jest za to, a možda nije. Razgovorom ćemo doznati. Obrazac za kontakt je niže na stranici.

Konstelacijske radionice “Moja unutarnja istina”

Koja je razlika između vlastite konstelacije i konstelacijske radionice?

Vlastita konstelacija je oblik rada gdje, uz prethodne konzultacije i izradu genograma radimo na nekoj vašoj osobnoj temi.
Konstelacijska radionica ima svoju temu, na početku imamo uvod i po potrebi teorijsko predavanje ili drugačiju pripremu. Nakon toga radimo formate u kojima istražujemo temu na način da svi sudionici dobiju svoj rad. Druga je varijanta: mali formati s osobnim temama + društvena konstelacija  – Više

 

11. konstelacijska radionica: Moja unutarnja istina
(tema: Opraštam sebi)
Srijeda, 8.5.2019. od 18.00 – 22.00 – jedno mjesto
Petak, 17.5.2019. od 18.00 – 22.00 – ima mjesta
do 5 osoba – 350/325 kn

POGLEDAJTE SVE RADIONICE

1. ljetni konstelacijski intenziv na Cresu

“Konstelacije u prirodi” 2. VIKEND konstelacijski intenziv – Beli, otok Cres, 11 – 14.07.2019. – Više

Intenziv je namijenjen svakome tko uživa u sistemskim konstelacijama.
I muškarcima i ženama, i iskusnima i početnicima.

Beli na Cresu je zanimljivo mjesto, a priroda neobična i zaista čudesna, kao da ste na nekoj drugoj planeti. – Više

 

Predprijava ili prijava na radionicu
Ovdje navedite koji Vas program zanima, prijavljujete li se ili tražite dodatne informacije koje nisu navedene na web stranici www.nadja.hr . Molim Vas i broj telefona. Hvala.

Istraživanje o prijenosu traume

Polovicom kolovoza 2015. su objavljeni rezultati istraživanja o prijenosu traume preživjelih Holokausta na drugu generaciju.

     Popularno objašnjeno istraživanje

     Istraživanje – sažetak

     Zaključak

Ovo je prva demonstracija prijenosa roditeljske traume nastale prije začeća na dijete, vezano uz epigenetičke promjene u obje generacije, dajući potencijalni uvid u to kako ozbiljna psihološka trauma može međugeneracijski djelovati.

     Conclusions

This is the first demonstration of transmission of pre-conception parental trauma to child associated with epigenetic changes in both generations, providing a potential insight into how severe psychological trauma can have intergenerational effects.

 PRIJAVI SE

Prijavite se na listu ako želite primati informacije o konstelacijama

* obavezno ispunitifotografije: naslovna fotografija Nadja Skazlić
fotografija konstelacija, izvor Wikipedia