Radionica I svoj/a i tvoj/a namijenjena je parovima koji imaju dovoljno zrelosti, želje i motivacije pogledati u svoj odnos i dati si priliku vidjeti gdje su sada i što žele. Radionica traje 3 sata. Osnovni uvjet je da obje osobe to zaista žele i da dolaze svojom voljom. Namijenjena je svima, i onima koji nemaju iskustva u ovoj vrsti rada. Radit ćemo blago i nježno, ne morate pred drugima govoriti o detaljima svog života. Imat ćemo predavanje o teoriji da razumijete kontekst u kojem se nalazite te nekoliko iskustvenih vježbi.

Tema

Tema je jedan od čestih uzroka nerazumijevanja: ravnoteža potrebe za autonomijom i potrebe za pripadanjem.

Osjećamo čežnju za povezanošću te istovremeno pomalo prazninu.
Također potrebu za svojim mirom i odvojenošću te istovremeni strah od samoće i odbacivanja.
Mnogo kontradiktornih osjećaja.
Ukratko: Cilj je osjetiti povezanost s partnerom, a da ne izgubimo sebe. Istovremeno imati sebe i biti s partnerom u ravnoteži.

Svaka osoba u vezi ili braku bi trebala imati i moći ispuniti potrebu i za svojom autonomijom i za pripadanjem partnerskoj zajednici (vezi, braku). Izazov je imati sve to u ravnoteži, jer su u igri četiri potrebe, po dvije od svake osobe. Svatko ima drugačiju percepciju svijeta, sustav vrijednosti, načine vezivanja, ugodna i neugodna iskustva, filtere kroz koje sve to gledamo, a tu su i očekivanja … Pod autonomijom ne podrazumijevamo odvajanje, već pravo na sebe, svoje vrijeme, svoj prostor, svoje mišljenje i stavove.

Također, osjetit ćete kako je to kad je muškarac na svom mjestu, a žena na svom mjestu. Osjetit ćete u svom tijelu mir i sklad.

U grupi može biti najviše pet parova. Radionica je opuštena, zabavna i korisna, doživjet ćete novi iskustvo i dobiti nove uvide.

Vrijeme: datum će biti objavljen nakon primljenih prijava i popunjavanja grupe, najkasnije 10. ožujka. Radionica će se održati najkasnije u lipnju.

Mjesto: Zagreb, Derenčinova 22
Voditeljica: Nadja Skazlić, praktičarka tjelesno orijentirane integrativne prakse, autorica i voditeljica škole osobnog razvoja Novi život Nova Ja – O voditeljici

Cijena: 600 kn za par
(popust 10% za polaznice naše škole osobnog razvoja Novi život – Nova Ja)

Podaci za plaćanje:
NOVA JA, obrt za savjetovanje i poduku, vl. Nadja Skazlić
Derenčinova 22
10000 Zagreb

IBAN:HR0424840081135091173 kod RBA
Svrha uplate: radionica ISIT

U cijenu su uračunati program, kava, čaj, voće.

Moglo bi vas zanimati:

Individualni rad

Moje sigurno mjesto

Retreati

Sistemske konstelacije (obiteljske i ostale)

Razvodi i prekidi

Svi programi