VIKEND INTENZIV

Nakon prekida – skok! u novi život

U Zagrebu, od 01 – 03.12.2017.

Cilj ovog intenziva je skok! u novi život. Ako smo zapeli, vjerojatno to baš ne možemo sami. Možda bismo mogli uz mnogo muke i vremena, ali čemu? Iz zbunjenosti treba brzo van.

Kome je namijenjena radionica?

Bez obzira na to je li se prekid tek dogodio, da li o njemu samo razmišljate ili je davno iza vas, ali još “vuče” trag, očito je da niste u svojoj snazi, kao da nemate sebe.
Možda ste zasljepljeni strahom od budućnosti, možda ste izgubljeni u sadašnjosti, možda ste zakačeni za prošlost, a možda sve to u isto vrijeme. Ostale aspekte svog života vodite odraslo i odgovorno, s lakoćom, znači da imate resurse, da znate živjeti. Ali prekid vas je “izbacio iz cipela”, kao da to niste vi.
Ne mora tako biti. To stvarno nije potrebno. Nekad treba stati i odskočiti. Motanje u krugu po starim pričama ne vodi nikud. Dođite na vikend intenziv i hop!

Što ćemo raditi?

Bit će to niz tik-tak koraka ka buđenju iz te situacije i uzimanja života u obje ruke! Pravac Život! Petak, subota, nedjelja i da vidite kako oči sjaje novim sjajem :)Kroz to treba proći brzo, a ne čmrljiti godinama.
Predavanjima i vježbama ćete istraživati i upoznavati sebe, svoje zablude, neajsnoće, i zastiranja te tako naučiti kako van iz sadašnje situacije. Fokus je na rješenju, a ne na problemu. 

Što sigurno nećete dobiti na ovom intenzivu? Što ćete sigurno dobiti?

Ne obećajem brisanje svih neugodnih osjećaja, ne obećajem instant rješenje, princa na bijelom konju, povratak partnera ili partneru, ne obećajem.

Ali, sigurno je da se poslije intenziva nećete prepoznati. Imat ćete drugačiji osjećaj sebe, drugačiju perspektivu, drugačije viđenje sebe, partnera, prekida, budućnosti. Za samo jedan vikend nije loše, zar ne :) ? Koliko je očajnih vikenda besmisleno prošlo? Vrijeme je za jedan smisleni.

Saznat ćete:
– koji ste tip
– koji je tip vaš (bivši) partner
– zašto boli
– kako iz toga van
– kakav vam partner treba
– kojim ga pogrešnim postupcima izbjegavate
– što činiti
– ima li života poslije? (ima, naravno :) )
– Kakav bi mogao biti vaš život koji je pred vama?
– koji su sljedeći konkretni koraci

Upoznat ćete druge žene koje imaju slična iskustva, vidjet ćete da niste same. Dobit ćete podršku voditeljice, upute i vodstvo prema vašim potrebama.

Napomena za rad u grupi: Sami birate koje ćete informacije izložiti drugima. Nitko vas neće tjerati da govorite što ne želite. Sve informacije koje date voditeljici u individualnim konzultacijama ostaju između vas. Diskrecija je važna. Važna je sigurnost.

RASPORED RADA

PETAK, 01.12.
17.00 – 21.00 – radionica 

SUBOTA, 02.12.
10.00 – 13.00 – radionica
pauza za ručak
14.30 – 17.30 sati – radionica

NEDJELJA, 03.12.
10.00 – 14.00 – radionica

Program: Konkretne teme kojima se bavimo neće biti objavljene, predstavljamo ih samo na konzultacijama.

Sadržaj: U cijenu je uračunato:
– 14 sati nastave (predavanja, vježbe, asistencije),
– radni materijali
– 30 minuta konzultacija prije radionice (vrijednost 200 kn).

Grupa može imati do 6 polaznica.
Ako nemate smještaj u Zagrebu, možemo vas spojiti da dijelite apartmane.
Informacije o pripremi za radionicu dobit ćete nakon prijave.

 

Voditeljica: Nadja Skazlić, autorica programa Novi život Nova Ja

Cijena intenziva: 950 kn, za uplate do 13.11. cijena je 900 kn.
Za polaznice Školice popust – 10% – 855 kn (popusti se ne zbrajaju)

Mjesto: Zagreb, Derenčinova 22 (blizina Kvaternikovog trga)
Prijave vrijede uplatom nepovratne akontacije od 350 kn. Ostatak možete platiti do početka radionice.
Prijavite se na vrijeme, dobit ćete zadaću kao pripremu za radionicu. Trebat će vam za nju vremena.
Podaci za plaćanje su ovdje: Kontakt

Ako želite ići i na vikend intenziv “Nakon prekida – skok! u novi život” (Zagreb) i na radionicu o kašnjenju odobravamo popust na cijenu radionica (950 + 750) od 10%, ukupno 170 kn. Popusti se ne zbrajaju.

Bilješka nakon prvog intenziva:
Intenziv je bio intenzivan, naravno :) , ali je donio velike pomake.  Nekoliko komentara nakon radionice:

Došlo je do prekida..saznala sam za Intenziv. Odmah sam se prijavila, jer bol koju sam osjećala u tom trenutku jedva sam podnosila.
Nije bilo lako…vraćanje u stanje dok sam bila u vezi, sjećanja su boljela… kao da mi se činilo da sve to ipak nije za mene…sam kraj Intenziva je za mene bio odgovor na sve. Sve mi je bilo jasno. Saznala sam zašto i kako se više ne dovesti u sličnu situaciju. Upoznala sam žene sa istom situacijom, osjetila da nisam sama, osjetila da nisam kriva…osjetila da ne mora više biti tako!
Dobila alate i vjetar u leđa.
Hvala Nadja…
Spavala sam noćas bolje. Svjetlo na kraju tunela je malo bliže i malo veće.
Čaša nije više poluprazna, već polupuna. Intenziv mi je bio slamka spasa, jer dva mjeseca nakon prekida nisam mogla sakupiti svoje razbacane dijelove i krenuti dalje.
Zapletena u bol i povrijeđenost nisam vidjela naš odnos u pravom svjetlu, razloge prekida i svoju vlastitu ulogu u tome. Radionica „Nakon prekida“ podigla je koprenu, pogled na moju vezu je drugačiji, poslušala sam tuđe priče, iskoračila iz svoje. Manje je bilo jadno, tužno i samotno. Svi su mi pomogli krenuti u sutra. Hvala, preporučujem.
Ostavljam to što sam imala s njim sa zahvalnošću i idem dalje. Rjeđe se okrećem i sjećam. Idem u budućnost polako, ali idem.
“Evo da se javim s komentarom na radionicu. Bilo mi je jako ugodna atmosfera, rad u maloj grupi je definitivno veeeelika prednost. Nekoliko životno važnih kockica se posložilo. Velike su to teme i procesi, ali uspjela si u tri dana sažeti i podcrtati neke bitne smjernice, što u tako kompleksnoj temi odnosa i nas samih nije lak zadatak. Tvoja iskrenost i dijeljenje osobne priče je ono što zaokružuje cjelinu, jer najbolje se podučava iz iskustva vlastite kože. Sigurno će ova radionica doživjeti još puno izdanja!! Veliki pozdrav!”
 Razumjeti i otpustiti bolan razvod do kraja, prihvatiti kraj one ljubavi za koju mislimo da je bila ljubav našeg života, shvatiti sadašnju vezu kao i obrasce do sada, odvrtiti film unazad, shvatiti sve odjednom i konačno pustiti, oprostiti i moći nastaviti i sve to u jednom vikendu, ma je li to moguće? S Nadjom i te kako je.
Predprijava ili prijava na radionicu
Ovdje navedite koji Vas program zanima, prijavljujete li se ili tražite dodatne informacije koje nisu navedene na web stranici www.nadja.hr . Molim Vas i broj telefona. Hvala.

Ako osjećate da niste sada spremne, bit će nove prilike, ali … NIKAD NISMO 100% SPREMNI pa ako ti je dosta boli, neizvjesnosti, ako ti je “mazohiranje” dosadilo, ako bi se rado odmorila u lakoći i radosti i za promjenu živjela, a ne životarila, iskorači u novo. Malo boli, ali boli i ovako i onako. Lakše je nego što očekuješ, vjeruj mi, bila sam na tvom mjestu. Zajedno ćemo. Tu sam za tebe.

 

Želite li provjeriti je li intenziv za vas, javite se mailom nadja@nadja.hr ili telefonom 095 199 35 32.

 

Istražite također:

 

Vaša iskustva – što kažu ljudi koji su do sada radili sa mnom
O meni
– saznajte moj put, iskustvo i obrazovanje
U medijima – pogledajte video snimke mog gostovanja u raznim TV emisijama
Blog – izaberite moje članke koji vas zanimaju i upoznajte moje stavove i način razmišljanja i rada

Veseli me biti uz vas u trenutku kad odlučujete napraviti novi korak, novi skok! u novi život.

Ako ne želite radionicu:

Ako ne želite radionicu, možemo raditi u živo, telefonom ili putem Skypea, Facebooka, What’s App-a ili na višednevnim individualnim retreatima. Saznajte više:

O individualnom radu Nakon prekida

Knjižica Prva pomoć nakon prekida veze ili braka (uz prijavu u Riznicu – korisničke stranice)

O individualnom radu – paketi

Ako želite nešto posebno:

 

 

 

RANIJE RADIONICE:

simbioza2-copy

Radionice “Imati sebe – izaći iz simbioze”

U CENTRIMA “LINEA SNELLA” – 17. i 31. siječnja

Simbioza je kod nas jedna od tipičnih tema, znak da u našem društvu prije 30 -40 -50 i više godina zbog drugačijih odgojnih stilova djeca od roditelja nisu dobivala dovoljno kontakta, nisu namirena pa ostaju u tom odnosu i odgađaju emocionalno odvajanje sve dok … dok se ta potreba ne ispuni. Često se stopimo s roditeljima, braćom i sestrama, nekad čak i s djecom, ali najčešće očekujemo da partner preuzme tu ulogu. To je početak novih problema. Partner niti može niti treba biti zamjena za roditelja, od partnera možemo očekivati najviše 25% ispunjenja naših (svih) potreba, sve ostalo bismo trebali moći ostvariti sami. Mnoge žene svoju simbiozu počinju primjećivati kad osvijeste strah od samoće, kad trpe loš odnos samo zato što vjeruju da ne mogu same. Također opterećuju postojeći odnos tim posezanjem. Možda bi se odnos promijenio kad bismo koraknule korak unatrag i dale partneru zraka? Možda bi i nama bilo ugodnije stajati na vlastitim nogama, bolje bismo ga vidjele? Možda je vrijeme za neke odluke, ali nemamo snage, zakačene smo? Možda bi se odnos unaprijedio kad bismo mogle preuzeti svoj dio?
Tu ćemo temu istraživati na radionicama u centrima Linea Snella s kojima surađujem.
Centri Linea Snella su mjesta gdje žene vode računa o svojoj ljepoti i zdravlju. Uspješno oblikuju tijelo i skidaju kilograme, a u krizama im po potrebi pomažem da istraže dublje emocionalne uzroke samosabotaže. Prije i poslije radionice možete razgovarati s njihovim terapeutkinjama o mršavljenju, vježbama, prehrani.
Radionice će se održati:

17.01. – Linea Snella Jug (pored Avenue mall-a) – kontakt (Helena Fjorović) – rane prijave do 13.01.

31.01. – Linea Snella Sjever (Strojarska 22) – kontakt (Petra Mesarić Horvat) – rane prijave do 21.01.

Radionice počinju u 17 sati i traju dva sata. Program je identičan na obje, izaberite ih prema lokaciji i datumu.

Radionica stoji 250 kn, za rane prijave stoji 200 kn.
Molim vas da se prijavite na gornje kontakte.

Nakon radionice, imat ćete priliku saznati više o daljnjem uranjanju u temu na vikend radionici u Istri, na svjetioniku Marlera te na ljetnom retreatu na Cresu i Lošinju (čitajte na ovoj stranici niže).

Nije obavezno, ali ako želite kratke konzultacije prije radionice, slobodno me nazovite na 095 199 35 32 (Nadja) ili pošaljite e-mail na nadja@nadja.hr .
Dobro ste došle!

Do onda saznajte više na blogu na temu simbioze i autonomije:

Čiji život živiš?
O stopljenosti

Simbioza
Sam naslov govori.

Što bi htjela kad bi smjela?
O staklenim zidovima koje smo izgradile

………………

 

Ove su radionice dio trilogije, tri događaja koji se tematski nastavljaju jedan na drugi, ali se mogu pohađati odvojeno.:

TRI KORAKA DO AUTONOMIJE

Tematski povezujem:

1. radionice “Imati sebe – izaći iz simbioze” u centrima Linea Snella – 17. i 31. siječnja

2. vikend radionicu u prirodi u Istri “Biti svoja i pripadati” – 24-26. veljače (svjetionik Marlera i park prirode Kamenjak)

3. ljetni 7-dnevni retreat Cres/Lošinj “I svoja i tvoja” 
(imati sebe i prepustiti se u partnerskom odnosu) – 17-23. lipnja

Mnoge su žene emocionalno ovisne o drugima i ta ih ovisnost drži u neugodnom osjećaju.  Naravno da smo svi bili u toj situaciji, nitko se nije rodio s izgrađenom autonomijom. Kao i u partnerskom odnosu, tako i u odnosu sa zajednicom, važna je:

  • ravnoteža pripadanja i autonomije te
  • pravilan ritam spajanja u simbiozu i odvajanja u svoje vrijeme i svoj prostor.

Kad to postignemo, u odnosu ostajemo svojom voljom, iz svoje snage, a ne iz slabosti. Možemo se prepustiti, jer vjerujemo samoj sebi da se nećemo dati rasplinuti, “nestati”. Ako je to vaša tema, javite se.

Prijava je obavezna mailom na nadja@nadja.hr ili SMS-om na 095 199 35 32

1nova-prekopraga-x500

2016. – Blagdansko druženje s ritualom

PRENIJETI SEBE PREKO PRAGA – U NOVU 2017. GODINU

Dragi svi,

kao i prošle godine, i ove se družimo i prenosimo sebe preko praga :)
U četvrtak, 15.12.2016.
od 18.00 do 20.00 sati dobro ste došli na blagdansko druženje Centra Novi Život Nova Ja.
Dođite u Tomašićevu 4, Teatar Rugantino. Povedite prijateljice.

Ulaznica: simbolični dar za pod bor – razmjenjivat ćemo darove. Pripremite ga s ljubavlju, kao da sebe darujete, lijepo zapakiranog, s kratkom željom ili porukom.

Za vrijeme druženja provest ćemo se kroz ritual prenošenja sebe preko praga :) – praga između dviju godina. Ove će godine ritual biti malo drugačiji. Prijavom ćete dobiti upute što trebate ponijeti, uglavnom svoja sjećanja i osjećaje. Za sve ostalo će se pobrinuti organizator.
Također ponesite dobru volju i radosti koliko stane u vaš zagrljaj, a prolaskom kroz vrata (ako ne prije) otvorite svoje srce i veselo kročite među nas.
Dobro ste došle i došli :)
Prijava je obavezna mailom na nadja@nadja.hr ili SMS-om na 095 199 35 32

Da, želim se prenijeti preko praga 

Prilika! Na druženju ćete moći kupiti setove naših prekrasnih bilježnica i drage Brigoše Anje Leko.

Razumijevanje i iscjeljivanje odnosa – u Splitu, 19.12.2015.

Vikend radionica Nakon prekida – uskoro u Zagrebu

MAJKE I KĆERI3Radionica Majke i kćeri – 3.dio –  uskoro u Zagrebu

Uskoro nastavljamo sa serijom radionica Majke i kćeri.

Namijenjene su svim ženama i svaka je radionica neovisna, nije uvjet da polazite prethodne, mada su posložene tako da se nadopunjuju.
Radionice su koncipirane tako da kroz predavanja i iskustvene vježbe osjetite i razumijete, da vam “klikne” koji je utjecaj na vas imao odnos s majkom, kako vas je oblikovao i kako je vaš utjecaj kao majke oblikovao odnos s vašim kćerima. Te uvide možete odmah primijeniti u svakodnevnom životu i unaprijediti odnos sa svojom majkom, kćeri i ženama općenito.

Radionica NIJE zamišljena da na nju dođu majka i kćer zajedno. Ukoliko želite, nazovite me da se dogovorimo.

 

Ovo je samo najava, dodatne informacije stižu uskoro.
Informacije možete dobivati newsletterom ili na Facebooku te na mojem osobnom profilu.

O temi:

Odnos majke i kćeri je toliko jak i moćan da to u stvari ne možemo ni pojmiti. Ne samo da smo kao djeca stvorili sebe upijajući od naših primarnih skrbnika koji su najviše utjecali na nas, a to su najčešće majke, nego je majka i njezin odnos prema ocu nama model žene i odnosa prema muškarcima. Ma koliko se u adolescenciji trudile da budemo drugačije, kad pogledamo unatrag, u nama živi naša majka u mnogo većem dijelu nego što bismo si to htjele priznati.

Majke su i naši resursi, vrela učenja, ljubavi, sigurnosti, ali  tamo gdje toga nije bilo dovoljno ili na pravi način, one su izvor povreda koje su mogle završiti kao kvalitetne inicijacije ili kao traume. Budući da je jedan od tabua patrijarhalnog društva da se roditelje ne smije propitivati, da se o njima ne smije misliti negativno, da su svi njihovi potezi po prirodi stvari ispravni, teško je pogledati u ta pitanja. Krivnja visi nad nama kao prijetnja, jer su u patrijarhalnom društvu roditelji uvijek u pravu, a djeca uvijek u krivu. I to se ne propituje. To je dogma, kao “prirodni zakon”.
Ratovi, velika smrtnost žena pri porodu, bolesti, zlostavljanja – sve je to utjecalo da su mnoge žene ostavile iza sebe malu djecu koja nisu imala priliku napiti se svojih majki, upiti njihovu snagu,njihovu podršku, ženstvenost … te su djevojčice nastavile svoje živote od nule pa kao majke nisu imale mnogo toga dati svojim kćerima (isto se događa i sa sinovima i očevima, ali to sad nije tema).

Naše majke u isto vrijeme čeznu da se naš odnos popravi, a ne znaju kako. Boje se promjena i sve će učiniti da nas zaustave, ali će se opustiti u olakšanju kad počnemo iscjeljivati naš odnos.  Ispočetka se odnos može privremeno pogoršati, kad se otvore neka pitanja koja su bila nevidljiva, ali se kasnije otvara nova mogućnost da kao topla, meka, nježna krema poteče nježnost između odrasle kćeri i majke.

Svakodnevno svjedočim kako žene koje iscjeljuju sebe istovremeno iscjeljuju odnose s najbližima. Tome ovaj rad i služi.

 

Preporučeni članci:

Roditelji – što s njima?
Djevojčica – mudrost
Otvoriti srce iako ne razumijemo

Prepreke napretku – koga ustvari mrziš?

Fotografija: http://www.animalzoo.ro