Programi koje podupirem i koje preporučujem

Uz programe koje ja vodim, želim “u blizini” imati programe osoba kojima vjerujem, programe koji podržavaju osobni razvoj na način kako ja to vidim. Ima mnogo ljudi koji dobro rade, ovdje će biti navedeni oni koji su komplementarni mom radu, tj. dodaju onaj dio za kojeg mi nemamo dovoljno vremena u Školici, a potrebni su da se brže otvorite, otopite blokove i da lakše i veselije proteknete. Također mi je bitno da imamo sličan sustav vrijednosti i odnos poštovanja i uvažavanja prema klijentima.
Jedan od razloga je i to što je moja namjera podržavati mlade ljude koji počinju svoju praksu ili klijentice koje otvaraju nova područja u svom životu. Znam kako je meni bilo teško krenuti sama, bez uhodanog sustava na kojeg bih se naslonila, bez ikoga tko bi mi sistematski slao klijentice i klijente. Nije potrebno ići težim putem.
Neki su početnici, neki iskusniji, ali imaju dovoljno znanja i iskustva, a entuzijazma ne nedostaje.
Programi su namijenjeni svima, bez obzira na to idete li u Školicu ili ne – otvorenog su tipa.
Bit će toga kasnije još, ali za početak su tu dva programa, oba utorkom, da možete ići na oba u isto poslijepodne:
 
U T O R K O M
 
BIOENERGETSKE VJEŽBE T.I.S. “Tijelo – Izraz – Stabilnost” – vodi ih Iris Martinović. Ima odličan senzibilitet, znanje i mnogo iskustva, a priprema se za profesiju terapeuta.
RAD S GLASOM “Glas iz Duše” – vodi Polona Oblak , završila edukaciju kod prof. Balda Mikulića, jazz pjevačica, vodi svoje radionice već neko vrijeme u Italiji, Sloveniji i Hrvatskoj.
 
Utorkom, dva sata za redom, možete ih polaziti posebno ili oba, kako vam drago. Iris će vam otvoriti tijelo i potaknuti energiju, Polona će vam uz pomoć glasa otvoriti dušu. Predlažem vam da se uključite i date sebi što treba i tijelu i duši. Ja ih preporučujem, jer znam korist od tog rada i duboko vjerujem u to, ali to nije dio Školice, sve dogovore i financije rješavate s njima.
 

Iris – bioenergetske vježbe utorkom od 18.30. do 19.30 (više saznajte dolje ispod cijelog teksta)

Polona – rad s glasom, utorkom od 19.30 do 20.30 (više saznajte dolje ispod cijelog teksta)

Iris ima vježbe svaki tjedan, Polona 3 tjedna za redom pa jedan tjedan pauze.
 
Iris: 100 kn mjesečno (za 4 dolaska)
Polona: 125 kn mjesečno (za 3 dolaska)
 
Iznosi su stvarno pristupačni. Tko može, neka ide.
Lokacija: Teatar Rugantino, Tomašićeva 4

BIOENERGETSKE VJEŽBE T.I.S. “Tijelo – Izraz – Stabilnost”

O voditeljici:
Zovem se Iris Martinović. Studentica sam farmacije na Farmaceutsko – biokemijskom fakultetu u Zagrebu.
Također sam studentica Centra za integrativni razvoj, gdje prolazim program osobnog razvoja na tjelesnoj, emocionalnoj i duhovnoj razini po raznim metodama. Između ostalih, tu učim metode iz tjelesno orijentirane psihoterapije i CORE Energetics.
Tijelo je moja velika strast, prijatelj, podrška i duhovnost, kako na osobnoj razini, tako i na profesionalnoj, u obliku masaža i dobivanja informacija od tijela. Kako sve više živim u osjećaju užitka u boravku u vlastitom tijelu, tako se rodila želja da to još više produbim kroz kontinuirani grupni rad s tijelom. Vođena tom željom, odlučila sam pokrenuti program ekspresivnih vježbi Tijelo – Izraz – Stabilnost.

O vježbama:
Program Tijelo – Izraz – Stabilnost inspiriran je vježbama iz CORE Energetics i bioenergetskim vježbama po Lowenu, koje za sebe kažu da su most između psihologije i duhovnosti, jer obuhvaćaju rad s tijelom, emocije, um i duh. To znači da vježbama pokrećemo tijelo u kojem je sve „spremljeno“, tako aktiviramo emocije koje izražavamo glasom i pokretom, mentalno pratimo, opažamo, promatramo i razumijemo, i da to sve ima smisao.
Osobno vjerujem u taj princip i jasno osjetim darove koje sam dobila redovitom praksom vježbi ovakvog tipa.
Dva su glavna razloga zbog kojih ih radimo: prvi je da pokrenemo zamrznute i stisnute dijelove tijela, da prodrmamo i izrazimo ustajale emocije, otvorimo protok i otpustimo blokove. Drugi je treniranje osobnog kapaciteta da se nosimo s pokrenutim, da osjetimo da imamo moć propustiti emocije bez da nas ne preplave, a da ih ne blokiramo – da one ne kontroliraju nas, a ni mi njih. Drugim riječima, da držimo sebe.
Na primjer, ako imamo kratak fitilj i često „puknemo“; ako nas preplavi tuga i ne možemo zaustaviti plač, ili nas paralizira strah – ove vježbe nam pomažu da te emocije ispraznimo u sigurnom prostoru. Istovremeno, jačamo kapacitet da ih držimo, da nas one ne obuzmu, nego kad osjetimo da se podižu, možemo izabrati komunicirati o njima. Bez da se rasprava pretvori u svađu, raspad, histeriju ili paniku.
Vježbe su vrlo ekspresivne i intezivne, ali nisu naporne ni zamorne. Naprotiv, ostavljaju nas vibrantijima, življima, jer otvaraju protok, a ujedno i mirnijima jer otpuštamo napetosti.
Važan element u čitavom procesu je vrijeme, tj. kontinuitet. Grupa će se sastajati jednom tjedno, u trajanju od sat vremena, kontinuirano. Na taj način će nam vježbe ekspresije olakšati izražavanje osjeta, ideja i emocija, bez pretjeranog afekta i s umirujućim odmakom, što daje osjećaj stabilnosti.

Vježbe su namijenjene i ženama i muškarcima.

Lokacija i vrijeme: Teatar Rugantino, Tomašićeva 4, utorkom u 18:30 (do 19:30)
Cijena: 100 kn za ciklus od 4 dolaska, plaća se na prvom dolasku za cijeli ciklus, bez obzira na dolaske
Termini prvog ciklusa: 25.10, 1.11., 8.11., 15.11.2016.
Drugi ciklus će uslijediti odmah, samo nastavljamo utorcima.
Zbog ograničenog broja mjesta, prijave su obavezne na mail: mail.iris.m@gmail.com, ili na broj 091 234 4778.
Isto, ako imate bilo kakvih pitanja i nedoumica, slobodno mi se javite, čekam!

S veseljem i dobrodošlicom,
Iris M.

RAD S GLASOM “Glas iz Duše”

Drage žene,

želim vam predstaviti  svoj rad i sebe. Prije svoje prezentacije želim izraziti jednu veliku podršku svima vama koje ste odlučile za putovanje kroz rad na sebi, što smatram hrabrom i najboljom odlukom svakog pojedinca.

Moje ime je Polona Oblak, imam 39 godina. Školovana sam pjevačica jazz i klasičnog pjevanja te pjevanja po Werbeck metodi, certificirana studentica Škole za otkrivanje glasa i dizajnerica. Otkrivanje glasa i rad na glasu je moje životno poslanje. Od malih nogu otkrivam čarobnost ljudskog glasa, zvukova, frekvencija i njihov iscjeljiteljski fenomen. Svoja iskustva i znanja kontinuirano produbljujem kroz studij u Školi za otkrivanje glasa, kroz učenje metode izražavanja po Lee Strasbergu, te u suradnji s poznatim i manje poznatim glazbenicima, kao i kroz redovite nastupe. Znanja koja stječem koristim u radu s ljudima na različitim vrstama radionica rada na glasu, spontanog te intuitivnog pjevanja  i u radu s osobama s posebnim potrebama u Hrvatskoj, Sloveniji i Italiji.

O glasu

Glas je naš identitet u formi zvuka.

Glasom možemo nekoga uvrijediti, iznenaditi, uplašiti, nasmijati, raznježiti… Takvu moć ima naš glas.

Njime možemo izraziti moć ili nemoć, tugu, suosjećanje, veselje, ljubav, uzbuđenje, patnju, nezadovoljstvo, sreću, bijes…  Pitanje je, da li sve to zaista izrazimo ili nas nešto spriječava?

Radionice rada na glasu nazivam »Glas iz Duše«.

Glas iz Duše

je metoda oslobađanja glasa, koja vas kroz lagane i zabavne vježbe vode u iskustvo upoznavanja vlastitog glasa, otkrivanja onog našeg istinskog glasa, rješavanja treme, povećanja kreativnosti, buđenja  potisnutih sposobnosti i neizraženih emocija, nudi nam priliku otkriti sebe i svoju moć.

Vježbe vam mogu pomoći na više polja:  Dozvoliti si, prihvaćanje, samopouzdanje, ukloniti strah i usuditi se, povjerenje u sebe, mogu ja to!, smijem, waau, kako je super pogriješiti! I još mnogo toga.

Sadržaj radionica

– opuštanje
– vježbe za poticaj prirodnog disanja
– vježbe za promatranje i upoznavanje vlastitog glasa
– putovanje glasom kroz tijelo
– igra glasom
– glas i pokret
– interpretacija emocija
– sidrenje želja i pozitivnih afirmacija glasom
– tuširanje glasom

Neke su vježbe opuštajuće, druge izazovne, a neke su baš zabavne.  Svaki segment uključuje više različitih vježbi. Prema tijeku naših pothvata i napredovanja, podijelit ću vježbe u više radionica. Za dobre rezultate potreban je kontinuitet, stoga ćemo imati mjesečno tri redovita susreta, a četvrti tjedan će biti slobodan da se dojmovi i iskustva slegnu.

Prijave

Mobitel: 095 5069 145,

mail: rdecelaska.polona@gmail.com ,

Facebook inbox

 

Kada, gdje i koliko

utorkom od 19:30 – 20:30

Teatar Rugantino, Tomašićeva 4

Prvi susret, utorak 25.10.2016

Cijena: 125kn po osobi mjesečno