ako vam je većina tehnika preagresivna

ako vam je prebrzo i previše

ako želite životnost

u svom ritmu

prema trenutnim mogućnostima

malo teorije, praksa i alati

odmah dobar osjećaj

Što dulje radim, radim sve sporije, laganije i nježnije. Sve se više udaljavam od početnih tehnika i vidim da taj pristup donosi bolje rezultate. Ključne riječi oko kojih se vrti ovaj rad su povjerenje i sigurnost. Također, vrijeme. Mnogo vremena.

Na tom tragu nastaje ovaj ciklus radionica namijenjen svima onima koji se ne osjećaju sigurno, prisutno i dobro došli ili su uglavnom u glavi, a tijelo osjećaju samo kad nije dobro. Možda čeznete za kontaktom, a bježite od njega. Ili vam je često nelagodno, nesigurno, ponekad mučno. Ili ste drugima previše… Ako se prepoznajete u nečemu, to bi bio program za vas. Nisu predviđeni procesi, kopanje, priče. Malo teorije i alati. Iskustvene radionice će trajati sat i petnaest minuta, a imat ćete dvije od dva i pol sata. Budući da je proces spor, radimo po – la – ko, ciklus traje dva mjeseca i ne može se polaziti pojedinačne radionice. 

 

Previše

Nekim ljudima je previše i meditacija, ne mogu osjetiti svoje tijelo iznutra, ne mogu zatvoriti oči. Nekima je previše neka vrsta joge, protok im je presnažan. Neki ne mogu raditi vježbe disanja, odmah im je mučno. Netko ne može ni plesati, pokret podiže povraćanje, slabost. Sve se to događa ljudima, niste jedini. Ako ste hipersenzibilni i neki pristupi su vam previše ili čak agresivni, ovaj je program namijenjen vama. Uz malo teorije, radit ćemo jednostavne vježbe koje imaju brzi učinak da se naučite sami regulirati. Možete ih odmah primjenjivati u svakodnevnom životu.
Program nije dio Školice, otvoren je i ženama i muškarcima.

Teorija – naučit ćete što se događa s vašim sistemom, zašto vam se događa to što vam se događa.
Praksa – naučit ćete umiriti svoj sistem, osjetiti sigurnost, dopustiti užitak. Preporučuje se raditi zadaće te prakticiranje naučenog kod kuće. Nema pritiska, gušenja, ne morate ništa preko svojih granica. Manje je više – to je pravilo ovog rada.

Povjerenje

“To je otpor” – čuli ste rečenicu bezbroj puta, kad su vas gurali u nešto što je bilo prerano i previše. Vaše je tijelo upozoravalo da ne treba u to ići, bilo vas je sram da ste sporiji od drugih, “neuspješniji”, podigla se mučnina, smrzli ste se. “Idi u ljutnju” – tjerali su vas, a vrijeme za ljutnju se pojavilo tek nekoliko godina kasnije. Izgubili ste povjerenje.

Drugi vjeruju da znaju što biste i kako biste vi trebali napredovati. To nitko ne zna. Povjerenje u tijelo, povjerenje u vrijeme, povjerenje u mirovanje, povjerenje u sebe, povjerenje u mene. Sve se to gradi. To su nježne biljke. Povjerenje je sveto. Više o tome ćemo kad se prijavite.

Raspored i cijena

Ciklus traje dva mjeseca i ne može se polaziti pojedinačne radionice. Program se sastoji od šest kraćih i dvije duže radionice.

1.tjedan:
utorak, 9.1. – 17 do 18.15
četvrtak, 11.01. – 18.30 do 20.30

2.tjedan: utorak, 16.1. – 17 do 18.15
3.tjedan: utorak, 23.1. – 17 do 18.15

4.tjedan: petak, 2.2. – 18.30 do 20.30
5.tjedan: utorak, 6.2. – 17 do 18.15
6.tjedan: utorak, 13.2. – 17 do 18.15
7.tjedan: utorak, 20.2. – 17 do 18.15

Sljedeći ciklus počinje u travnju.

Ovaj se program preporučuje kao priprema, uvod u trogodišnju školu osobnog razvoja Novi život Nova Ja (“Školicu”) – novu generaciju upisujemo na jesen 2018.

Unatoč toj preporuci, ne znači da je program samo za početnike. Bili iskusni ili tek počinjete, svejedno, osjetljivost na podražaje i sve gore navedeno su kriteriji za ovu radionicu.

 

Cijena: 1300 kn, plativo u dvije rate po 650 kn, do 08.01. i do 01.02.
Polaznice škole Novi život Nova Ja imaju popust 10% (1170 kn – 2 x 585 kn), a polaznice koje su završile cijeli trogodišnji program škole imaju popust od 5% (1235 kn – 2 x 617,50)

Prijave: prijava je važeća uplatom nepovratne akontacije od 250 kn koja je dio prve rate. Uplatom akontacije rezervirate mjesto u grupi. Podaci za plaćanje
Prijavite se mailom nadja@nadja.hr, putem Facebooka ili SMS-om na 095 199 35 32

Mjesto održavanja: Derenčinova 22, Zagreb (blizu Kvatrića)
(Može se promijeniti, ovisno o broju prijavljenih, ali računajte na Kvatrić i okolicu)

Voditeljica: Nadja Skazlić, terapeutkinja – o meni

Predprijava ili prijava na radionicu
Ovdje navedite koji Vas program zanima, prijavljujete li se ili tražite dodatne informacije koje nisu navedene na web stranici www.nadja.hr . Molim Vas i broj telefona. Hvala.

 

Blogovi koji govore o temi:

http://www.nadja.hr/kad-je-previse/
http://www.nadja.hr/otvoriti-srce-iako-ne-razumijemo/ 
http://www.nadja.hr/iscjeljenje-duse/
http://www.nadja.hr/biti-dijete-narcisoidnog-roditelja/

http://www.nadja.hr/osobni-razvoj-prepreke-jasnoci/
http://www.nadja.hr/odabrati-sebe/
http://www.nadja.hr/odustati-i-dopustiti/

Nadja 06 2016Veselim se ovom ciklusu, mnogo je ljudi koji se ne osjećaju dobro sami sa sobom, kojima je ovaj svijet previše. Naše biće nije osmišljeno za ovaj suludi život kakav živimo u zapadnoj civilizaciji. Hajmo si pomoći osjećati se dobro! Dobro ste došli!
Radosno vas očekujem

Nadja