Nekad treba stati i pogledati preko ramena što smo sve odradile i kako nam dobro ide. Sad ste pomislile:”Da, ali još ovo, još ono, ne ide lako, teško je, vidiš kako drugi…” Aha…drugi. Mi nemamo pojma kako drugi. Vidimo samo vanjsko. Vratimo se sebi, dakle, okreni se i pogledaj preko ramena svoj put, sjeti se gdje si bila, gdje si sada. Gdje si sada kao osoba, kao duša, što si sve odradila, što si naučila, što sve nosiš. Ne kači se za trenutnu tešku situaciju, ona je samo isječak u vremenu. Nije sreća ležati na tropskoj plaži s koktelom u ruci, to je slika odmora za kojim čezneš. Kad se odmoriš, vidjet ćeš da te to ne usrećuje. Sreća je živjeti život, rješavati izazove, puštati da kroz nas teče.

Gledam svoje klijentice kako snažno i spretno vode svoje živote, mada to još ne vide. Često već živimo nov život, a vidimo staru priču. Nije uvijek lako, borbe s tinejdžerima, poduzetništvom, partnerom, roditeljima, ima “materijala” koliko hoćete, ali sve to ide, IDE , ne stoji na mjestu. Ide dalje.
Odakle ideja da bi trebalo biti lako?
Odakle ideja da je dobro samo kad je gotovo, kad je kraj?
Nikad nije kraj, uvijek ima još.
Čekate da dijete prohoda pa prestane sisati pa odbaci pelene pa ode u vrtić pa ode u školu pa prođe pubertet pa odraste pa ajme ajme nikad kraja… da NIKAD KRAJA. Stoga je očekivanje da bi bilo dobro kad bi išlo glatko u stvari nerealno, jer to nije smisao. Život je šaren i u njemu ima svega.

Pa kad čujete:”Dobro ti ide, divim ti se što si sve učinila od svog života i od sebe” – udahnite, primite to u srce (treba malo vremena da sjedne) i recite sebi:”Pa dobro mi ide. Sve je u redu. Bravo ja!” – i skočite visoko u zrak i kriknite:” Da! Bravo ja!” 🙂

PRVI KORAK: Otisnite na štampaču ovaj A4 Pdf i zalijepite ga negdje na vidno mjesto da vas podsjeća:
BravoJa.pdf

DRUGI KORAK: Možda bi vam bilo lakše kad biste bili podržani individualno? Saznajte ovdje

Još tekstova:
Možeš ti to, ali čemu?
Starost sam već preživjela
Iscjeljenje duše
Isječak u vremenu

i mnogi drugi.

Powered by Facebook Comments