Kad sam oblikovala ljetovanje na Lošinju, razmišljala sam o tipičnim pitanjima: koja je moja vizija, tko je ciljna skupina, koji su ciljevi, što ja to želim pružiti, koji su prioriteti. Obično nudimo svijetu ono što nama treba ili nam je trebalo, a nitko to na takav način nije ponudio. Kad pogledam u sebe, toliko različitih Nadja ima u meni da zaista nije lako smisliti projekt koji bi sve njih zadovoljio. A time i mnoge od vas koje ste slične tim Nadjama. Ja mogu savršeno uživati u luksuznom hotelu ili resortu 5* s potpunim i jasnim osjećajem da tu pripradam i da je u redu da to uživam i jednako tako biti iznimno sretna i pripadajuća spavajući u vreći ispod drveta pod vedrim nebom ili lutajući po Velebitu danima. Mnogi ljudi žive samo u jednom od tih svjetova, željela sam dati priliku svima da iskuse zrnca svega, a da ih nitko ne tjera u nešto gdje nisu dobro.
Ti stilovi života kod mene čak nisu imali previše povezanosti s novcem, već s mojim osobnim razvojem i time što mi je u tom trenutku trebalo. Stoga, ako vam je sada vrijeme za udobnost i mir luksuznog hotela – uzmite si to. Ako vam je vrijeme za živo druženje u apartmanu s još 3 žene koje niste do sada poznavale, osjetite taj poziv i slušajte svoj glas.
Meni je u životu bitno da me se ne tjera u nešto što ne želim, da imam slobodu izbora, da mogu biti netko tko jednom nogom stoji u jednome, a drugom u drugome, ako mi je to u tom trenutku potrebno. Da mogu pohađati program koji spada u neku potkategoriju, u koju ja ne spadam i da si od toga uzmem što mi treba. I ne osjećam se obilježenom. Nisam u ladici.
Moja je namjera ponuditi vam iskustvo kroz program. Gdje spavate, koliko novaca imate ili nemate, imate li fancy mat (podlogu za jogu) ili neku običniju podlogu za plažu – to u ovom radu stvarno nije bitno. Vidjet ćete i same. Srce ne otvara to, već odnos unutar radionice. (Ako vam je to ipak bitno, razmislite u kakav se geto skrivate, od čega se branite. Jesu li vam ovi “bogati” fuj? Jesu li vam ovi “obični” fuj?) Na radionici vam iskustvo, poruku, uvid, može donijeti osoba koja trenutno treba i bira drugačiji životni stil. I upravo zato smještaj birate same i stvarate svoje idealno ljetovanje, da imate i izvan radionica životni stil koji vam treba u tom trenutku. Takav pristup će na radionice dovesti razne ljude koje možda nikada ne biste sreli, a u njima čuči baš ono nešto što vam treba upravo sada.
Ovogodišnje ljetovanje je samo prvi korak. Namjera mi je da iz godine u godinu raste, da programi budu bogatiji, da imamo i programe za muškarce (već su sada dobro došli na nekim javnim predavanjima) i mješovite programe. Imam iskustva u organizaciji velikih međunarodnih događaja, od 4 do 15 dana trajanja, od 150 – 300 ljudi, od dvije do osamnaest zemalja sudionica. Upravo sam zato odabrala Lošinj, jer ima infrastrukturu koja može podržati taj rast. I suradnike koji su otvoreni, a otok je – otok vitalnosti 🙂 . Da i “Zaroni u život” bude vitalan 🙂

Ljetovanje 2016.
Retreat 2017.

Powered by Facebook Comments