Škola osobnog razvoja za žene

Školska godina 2021/22.

Kao i svake godine do sada, i ove godine pripremamo izmjene koje povećavaju kvalitetu rada, preciznije, jednostavnije i efikasnije ispunjavaju vaše potrebe.

Škola traje četiri godine.

Nastava  je isključivo modulska za sve grupe i godine. Modul traje jedan cijeli dan tijekom jednog vikenda mjesečno.

Do sada je bilo teorije koliko je potrebno da razumijete kontekst u kojem ste. To će tako ostati, ali povećavamo broj sati iskustvenog rada.

Nastava prve godine počinje 18. rujna 2021. Upisi su kontinuirano otvoreni, konzultacije s budućim studenticama su već počele. Upisni rok je kraj srpnja. (O upisima)

Do tada imate dovoljno vremena pripremiti se.

Radionica Moje sigurno mjesto  je uvjet za upis u Školicu. Program radionice je blag i efikasan, u život donosi više lakoće i manje stresa. Inače traje 8 susreta kroz dva tjedna no da bi je mogle polaziti žene koje žive izvan Zagreba, ponekad imamo vikend radionicu. Prijavite se na vrijeme.

Također preporučujemo da prije upisa dođete na druge radionice, retreate, predavanja, konstelacije i polako se uvedete u ovu vrstu rada. Svi naši programi

O školi

Školica (tako su je polaznice počele od milja zvati pa joj je to postao nadimak) je četverogodišnji program za žene za izlazak iz krize ili prolazak kroz tranziciju.

Cilj škole je uspješno proći kroz životne promjene, imati sebe, voditi život iz snage, a ne iz slabosti. Iako škola ima i edukacijsku ulogu, cilj škole nije obrazovanje terapeuta, već kvalitetan i temeljit osobni razvoj.

Škola je zamišljena kao sistematski rad na sebi. Rad se sastoji od teorije i raznih drugih tehnika kojima mijenjamo neželjeno u korijenu. Namijenjena je onima koji žele preuzeti odgovornost za svoj život i živjeti lakše i ispunjenije. Lakoća i jasnoća su nam cilj. Upoznajemo vlastite karakterne strukture i strategije kojima se branimo, a nisu učinkovite. Više o svakom pojedinom programu saznajte klikom na linkove:

Prva godina ima program koji je ustvari temelj osobnog razvoja. Rad je prilagođen potrebama i mogućnostima polaznica, radimo samo s onim aspektima koji su spremni za promjenu. Ako ste već sve pročitale i sve znate, a čini vam se da ne možete same dalje, onda je ovo program za vas. Prva godina je priprema za dublji rad.

Druga godina ima program u kojem zaranjamo dublje u sebe. Već smo pripremljeni radom iz protekle godine, vladamo tehnikama, bolje smo povezane s tijelom, već imamo sebe, imamo mir, vidimo i druge i sebe drugim očima. Možemo nositi emocionalne promjene, ne bacaju nas više iz krajnosti u krajnost i vrijeme je da se pozabavimo korijenima. 

Treća i četvrta godina se bave našim odnosom s vlastitim tijelom, partnerstvom te fokusom na osobna pitanja. Dio programa se prilagođava pojedinačnim potrebama studentica. To je prednost male boutique škole.

Mada se radi ozbiljno, koristimo razne tehnike, ples, igre, iskustvene vježbe, zabavno je i zanimljivo. Što je također vrlo važno, s vama su u grupi osobe slične vama, koje imaju hrabrost biti iskrene i odgovorne. To su obrazovane i zanimljive osobe.

Program se odvija u Zagrebu.

U školarinu je uračunato:

 • osam jednodnevnih mjesečnih modula (68 sati)
 • sedam termina individualnog rada (7 x 75 minuta)
 • program školskog retreata u Istri (čet-ned) – retreat je radni, nije odmor.
 • tri dana zajedničkih radionica (u Zagrebu i u prirodi)
 • set od tri specijalizirane bilježnice
 • trošak prostora za rad i honorari predavača, asistenata i vanjskih suradnika.
 • Polaznice imaju popuste na većinu izvanškolskih programa te besplatne jednosatne konzultacije prije konstelacija.
  Dostupni smo vam između modula u svako doba.

Iznos školarine u godini 2021/22. za sve navedeno je 10.000 kn i plaća se u deset mjesečnih rata.
Polovica rate za rujan se plaća prilikom prijave (u srpnju).
Školarina plaćena unaprijed i odjednom je niža za 5%.

“Skriveni”, tj. dodatni troškovi:

 • Školski retreat u Istri – program je već uračunat u školarinu, doplaćuje se smještaj i hrana (9 zdravih obroka), a troškove putovanja dijelite ako zajedno putujete automobilima. (sve zajedno cca 1200 kn doplate)
 • Zajednička radionica u prirodi – dijelite troškove putovanja (cca 20 – 50 kn po danu, ukupno dva puta u školskoj godini)
 • Radionica Moje sigurno mjesto (1170 kn) koja je uvjet za upis u školu.

Za koga je program?

Za žene koje osjećaju da je vrijeme za promjenu.
– ako se ne snalazite u svom životu
– ako vas je kriza izbacila iz cipela
– nakon prekida ili razvoda
– ako vam se čini da ste izblijedile, da nestajete, da život ne teče
– ako vam se čini da ne znate tko ste
– ako ne možete same
– ako vam je dosta
– ako bi trebalo biti u redu, a kao da nešto nedostaje
– ako ste “pregorjele”
– ako vam treba sigurno mjesto
– ako osjećate da vam treba upravo to: učenje, podrška, druženje, sve sigurno, s poštovanjem i zdravim granicama

O programu:

 1. program je namijenen samo onim ženama koje se opredijele i obvežu same sebi da će učiniti sve, u skladu sa svojim ritmom, da izađu iz situacije u kojoj jesu i da zakorače snažno i odgovorno u novi život, izgrade Novu Ja. Znači, preuzeti odgovornost za sebe i svoj osobni razvoj.
 2. Nitko vas neće gurati preko vaših granica, ali je preporučljivo sudjelovati u ponuđenome kako biste izgradili stabilan sustav koji će vas kasnije podržavati kroz život. Također, imat ćete dovoljno vremena za uvježbavanje i implementaciju.
 3. Program rada, konkretne teme kojima se bavimo neće biti objavljene, predstavljamo ih samo na konzultacijama.
 4. Imat ćete priliku isprobati rad u probnom razdoblju (kraj rujna i listopad) te odlučiti želite li nastaviti dalje.  Nakon probnog razdoblja upisujete ostatak programa.
 5. Jedan privatni sat (individualni) svakog mjeseca je obavezan, uračunat je u školarinu. Vaš osobni proces je time vođen, uz zadatke i smjer ka cilju.
 6. Škola ne educira buduće terapeute, već je fokusirana na osobni razvoj:  sigurnost, iscjeljenje, osnaživanje, osobnu moć.

Program nije za vas ako:

 1. ako ste još uvijek u pripremnoj fazi osobnog razvoja (kad kao pčelice letite s cvijeta na cvijet, s radionice na radionicu, isprobavate ovdje i ondje i pripremate se za sistematski rad u budućnosti)
 2. ako se niste spremne obvezati suočavati se s izazovima uz pomoć učitelja i voditelja, raditi na zadaćama i literaturi. (Nismo strogi, jer radite za sebe, a ne za nas 🙂 , ali je jasno vidljivo da one od vas koje redovito radite i prorađujete svoje teme, imate dobre rezultate.)
 3. ako želite napredovati pretežno individualnim radom

Ako će tako ostati do upisa, na tome možemo uspješno raditi drugačije (individualno, konstelacijama i sl.), ali program Školice nije za vas.

One koje ne mogu redovno polaziti program zbog obveza mogu kombinirati druge sadržaje s individualnim radom. I tu su ponuđene opcije koje donose kvalitetne rezultate.

Više informacija saznajte na pojedinačnim stranicama:

Prva godina

Druga godina

Treća i četvrta godina

 

Pratite novosti newsletterom. Ako ne dobivate moja pisma, prijavite se. Veselimo se zajedničkom putovanju.

Kako su dosadašnje polaznice doživjele školu, saznajte ovdje:

Testimonials

Jeste li spremne za promjenu?

O školi

Škola je namijenjena onima koji žele preuzeti odgovornost za svoj život te živjeti lakše i ispunjenije. Lakoća i jasnoća su nam cilj.

Škola promatra čovjeka kao cjelovito biće te pristupa svim njegovim razinama: emocionalnoj, tjelesnoj, duhovnoj i mentalnoj. Budući da ih nije moguće razdvojiti, a današnje vrijeme potencira mentalnu razinu, dolazi do neravnoteže u razvoju pa je uspostavljanje ravnoteže preduvjet za unutarnji mir. Radimo sistematski na način da je svaki korak priprema za sljedeći. Ključna riječ je kontinuitet. Gradimo temelje pa nadgradnju. Ne skačemo s teme na temu.

Mada se radi ozbiljno, koristimo razne tehnike, ples, igre, iskustvene vježbe, zabavno je i zanimljivo. Što je također vrlo važno, s vama su u grupi osobe slične vama, koje imaju hrabrost biti iskrene i odgovorne. To su obrazovane i zanimljive osobe.

Cilj škole je osobni razvoj polaznika koji se sastoji od novih znanja i vještina te implementacije naučenog u svakodnevnom životu, s ciljem transformacije neželjenog u željeno stanje. Upoznajemo vlastite karakterne strukture i strategije kojima se branimo, a nisu učinkovite.

Kome je namijenjen program Osobni razvoj?

 • ženama koje su već sve naučile i pročitale, ali to ne donosi promjenu
 • ženama koje vjeruju da su dobro, ali nešto nedostaje
 • ženama kojima nešto nedostaje, ali vjeruju da tako treba biti u tim godinama
 • ženama koje su usamljene
 • ženama koje bi se najradije rastale, a boje se kako izgleda “život poslije”
 • ženama koje već dulje vrijeme nakon prekida ne žive potpuno ispunjen život

i svima drugima koje osjete “ono nešto” dok čitaju ovaj tekst.

Danas zaista ne moramo kroz izazove ići same. Prvih 40 godina se nisam otvarala drugim ljudima i sad vidim koja je cijena toga. To zaista nije potrebno, lakše je uz sebe imati nekog neutralnog, tko te ne pozna, tko nema mišljenje što bi ti trebala ili ne bi trebala, tko te neće osuditi ma što da kažeš. Što god da se događa, to je život. Moj zadatak nije “špotati” vas, to radite odlično same, a sigurno ima još ljudi u vašoj okolini kojima to dobro ide. Ja sam na tvojoj strani, makar ću ti ponekad zrcaliti i nešto što ti neće biti ugodno. Moj je zadatak da te podržim da jasno vidiš sebe i svjesno odabereš svoj put. Nije moje da te savjetujem ili ti govorim što da radiš. Imaš svoju unutarnju mudrost, razgrnut ćemo prepreke koje ti smetaju da se s njom spojiš.

O UPISU U ŠKOLU

Metode rada

Različiti oblici rada imaju različite uloge i dosege. Samim razmišljanjem možemo postići male pomake, ali um ima ograničeno područje djelovanja. Kako radimo?

Neki se oblici rada kontinuirano provode, neki povremeno, ovisno o specifičnosti teme. Zanimljivo je i dinamično.

 GRUPNI RAD/RADIONICE

Ovdje nije riječ o klasičnim psihoterapijskim grupama, ne analiziramo vaša stanja i probleme pred grupom. Grupni rad se  sastoji od predavanja, iskustvenih vježbi, raznih oblika tjelesnih aktivnosti prilagođenih mogućnostima polaznica i mnogo zabavnih i veselih sadržaja. Cilj je naučiti nova znanja, upoznati svoje obrasce i modele kroz iskustvene vježbe i promjene implementirati odmah u život. Kombiniramo rad umom (učenje) i tijelom, jer bez kontakta s tijelom NEMA POMAKA. Pri tome ne mislim na klasično vježbanje, već na prihvaćanje tijela kao izvora informacija i učenje komunikacije sa sobom kroz tijelo.

Većina ljudi zapadne civilizacije uglavnom većinu vremena provodi u umu, a tijelo koristi kao stroj, kao odvojeno «nešto» što važnu glavu nosi po svijetu. Kao stalak za posudu s umom. Povezati se s tijelom mnogim ljudima nije lako, a to je preduvjet da budemo cjeloviti i dobro se osjećamo. Pronaći sebe znači pripojiti sve što je naše.

 INDIVIDUALNI RAD

Uz grupni rad obavezan je i individualni rad, jer su komplementarni, svaki ima drugačiju ulogu. Individualan rad je koristan, jer svaka osoba ima drugačiju životnu priču i treba drugačiji pristup. U njemu sudjelujemo samo vi i ja i nježno prolazimo kroz teme koje se pokažu, žele iscijeliti.

Više o individualnom radu

Napominjem da ne radim s klijentima koji imaju psihijatrijske dijagnoze i psihičke bolesti. Nisam psihoterapeut i nisam educirana za takav rad. Ako ste u dvojbi, nazovite me.

 Osim individualnog i grupnog rada…

…radimo kroz višednevne retreate, jednodnevne i vikend radionice u prirodi, sistemske konstelacije, aktivni rad s tijelom (vježbe, energetske vježbe, ples i drugo).

Koji su ciljevi programa?

 • Upoznati istinsku sebe, otkriti velove koji nas pokrivaju i ne dozvoljavaju nam da se osjetimo kao ŽIVA I SRETNA BIĆA
 • Okružiti se ljudima koji nas podržavaju i uživaju u Novoj Ja.
 • Učiti iz iskustva drugih i skratiti put.
 • Naučiti iz svoje priče  – da ne ponavljamo iste greške – nepotrebno je i dosadno
 • Bolje razumjeti sebe i druge te unaprijediti odnose s njima
 • Sigurnije ulaziti u odnose i imati sebe u odnosima
 • Pronaći ženu u sebi koja godinama čuči i čeka da se smije punim glasom i da konačno zapleše tim svojim bokovima
 • Upoznati nove pozitivne ljude koji će nam donijeti novo svjetlo u život (jer su možda mnogi “stari” ljudi nestali preko noći).

 Izvori:

Program se bazira na:

– psihologiji ranog razvoja djeteta
– tjelesno orijentiranoj terapiji Bioenergetika i Core Energetics prema učenjima dr. Johna Pierrakosa, Wilchelma Reicha, Alexandera Lowena i drugih
– interpersonalnoj biologiji raznih autora
– radu s traumom
– obiteljskim konstelacijama prema Bertu Hellingeru te autorima novijih smjerova u konstelacijskom radu
– osnovama energetskog rada po Barbari Brennan
– meditacijama, pokretu i plesu, iskustvenim vježbama te drugim oblicima rada s tijelom
–   osnovama KTM (kineske tradicionalne medicine)
–   raznim drugim izvorima i autorima – program se kontinuirano unaprjeđuje novim saznanjima, učenjima, praksama.

Škola Novi Život Nova Ja je program za osnaživanje žena.
S muškarcima radimo izvan školskog programa: individualno te putem sistemskih konstelacija, konstelacijskih radionica i retreata.

O UPISU U ŠKOLU