Sljedeći ciklus počinje 3.prosinca.

Usvojili smo novu varijantu ove radionice: u dva tjedna po četiri dana za redom, od ponedjeljka do četvrtka.
Od 3. do 6. prosinca pa vikend slobodan. Nastavljamo od 10. do 13.prosinca.

Prijavite se putem obrasca na dnu stranice. (dva slobodna mjesta)


Sve ostalo je jednako kao do sada, čitajte dalje.


ako vam je većina tehnika preagresivna

ako vam je prebrzo i previše

ako želite životnost

u svom ritmu

prema trenutnim mogućnostima

malo teorije, praksa i alati

odmah dobar osjećaj

Što dulje radim, radim sve sporije, laganije i nježnije. Sve se više udaljavam od početnih tehnika i vidim da taj pristup donosi bolje rezultate. Ključne riječi oko kojih se vrti ovaj rad su povjerenje i sigurnost. Također, vrijeme. Mnogo vremena.

Na tom tragu nastaje ovaj ciklus radionica namijenjen svima onima koji se ne osjećaju sigurno, prisutno i dobro došli ili su uglavnom u glavi, a tijelo osjećaju samo kad nije dobro. Možda čeznete za kontaktom, a bježite od njega. Ili vam je često nelagodno, nesigurno, ponekad mučno. Ili ste drugima previše… Ako se prepoznajete u nečemu, to bi bio program za vas. Nisu predviđeni procesi, kopanje, priče. Malo teorije i alati. Iskustvene radionice će trajati sat i trideset minuta, a imat ćete dvije od dva sata. Budući da je proces spor, radimo po – la – ko, ne može se polaziti pojedinačne radionice. 

 

Previše

Nekim ljudima je previše i meditacija, ne mogu osjetiti svoje tijelo iznutra, ne mogu zatvoriti oči. Nekima je previše neka vrsta joge, protok im je presnažan. Neki ne mogu raditi vježbe disanja, odmah im je mučno. Netko ne može ni plesati, pokret podiže povraćanje, slabost. Sve se to događa ljudima, niste jedini. Ako ste hipersenzibilni i neki pristupi su vam previše ili čak agresivni, ovaj je program namijenjen vama. Uz malo teorije, radit ćemo jednostavne vježbe koje imaju brzi učinak da se naučite sami regulirati. Možete ih odmah primjenjivati u svakodnevnom životu.
Program nije dio Školice, otvoren je i ženama i muškarcima.

Teorija – naučit ćete što se događa s vašim sistemom, zašto vam se događa to što vam se događa.
Praksa – naučit ćete umiriti svoj sistem, osjetiti sigurnost, dopustiti užitak. Preporučuje se raditi zadaće te prakticiranje naučenog kod kuće. Nema pritiska, gušenja, ne morate ništa preko svojih granica. Manje je više – to je pravilo ovog rada.

Povjerenje

“To je otpor” – čuli ste rečenicu bezbroj puta, kad su vas gurali u nešto što je bilo prerano i previše. Vaše je tijelo upozoravalo da ne treba u to ići, bilo vas je sram da ste sporiji od drugih, “neuspješniji”, podigla se mučnina, smrzli ste se. “Idi u ljutnju” – tjerali su vas, a vrijeme za ljutnju se pojavilo tek nekoliko godina kasnije. Izgubili ste povjerenje.

Drugi vjeruju da znaju što biste i kako biste vi trebali napredovati. To nitko ne zna. Povjerenje u tijelo, povjerenje u vrijeme, povjerenje u mirovanje, povjerenje u sebe, povjerenje u mene. Sve se to gradi. To su nježne biljke. Povjerenje je sveto. Više o tome ćemo kad se prijavite.

Raspored i cijena

Polazi se cijeli ciklus, ne može se polaziti pojedinačne radionice. Program se sastoji od šest kraćih i dvije duže radionice.

MOJE SIGURNO MJESTO

raspored

1.tjedan:
ponedjeljak,  – 18.30 do 20.sati
utorak,  – 18.30 do 20.sati
srijeda,  – 18.30 do 20.sati
četvrtak,  – 18.30 do 20.30 sati

2.tjedan:
ponedjeljak,  – 18.30 do 20.sati
utorak,  – 18.30 do 20.sati
srijeda,  – 18.30 do 20.sati
četvrtak,  – 18.30 do 20.30 sati

Iznimno upisujemo dvije grupe, termini su 17.30 i 19.30

 

Ovaj je program obavezan kao priprema, uvod u troipolgodišnju školu osobnog razvoja Novi život Nova Ja (“Školicu”) – novu generaciju upisujemo do kraja srpnja 2019., a počinjemo s nastavom krajem rujna 2019.

Unatoč tomu, ne znači da je program samo za početnike. Bili iskusni ili tek počinjete, svejedno, osjetljivost na podražaje i sve gore navedeno su kriteriji za ovu radionicu.

Kako je bilo nakon prvog ciklusa?

Polaznica nakon prvog ciklusa:
Nježno, mekano, toplo. Tako mi je bilo, takve vježbe, takav pristup Nadje prema nama, i najvažnije – takva ja prema sebi.

 

Polaznica nakon prvog ciklusa:

Nakon prve vježbe shvatila sam koliko je ovo ozbiljan dubinski rad. (…) Brže i lakše primjetim kada mi se unutarnja ravnoteža poremeti i primjenim vježbe s radionice. Opuštenija sam u svakodnevnim vanjskim i unutarnjim događajima. Bonus kojem se nimalo nisam nadala, a jako je dobro došao, to je buđenje radosti, sposobnosti da boravim u tom stanju. Kao kruna svega, najljepša i meni možda i najbitnija posljedica svih procesa je buđenje kreativnosti koja sve slobodnije teče, sve šire i nekim novim pravcima. Ovome se nimalo nisam nadala a dragocjeno je! Hvala!

 

Voditeljica nakon prvog ciklusa: Baš kako sam i pretpostavljala, ovaj rad svojom blagošću donosi osjećaj unutarnje sigurnosti, imaju više mira, lakoće, entuzijazma, radosti. Neke se tehnike polako automatiziraju i žive svaki dan, za neke treba vremena. U sljedećim ciklusima ću razvijati nove metode i pristupe, vidim da je ovaj smjer efikasan, a blag. Uglavnom, dobri rezultati za 8 susreta. NIKAKVI PROCESI ni katarze, ne ulazimo u povrede i traume, samo blago, ljekovito, umirujuće. Baš kako je navedeno u opisu na stranici: Konačno dobar osjećaj.
VAŽNO: Potpuno je nevažno jeste li u osobnom razvoju 10 godina ili niste nikad ništa radili, ako ste osjetljivi ili vam je preteško ili vam je previše, ili vam razne terapije donose više nemira nego mira, nemojte se mučiti… pokušajte. Imate što izgubiti :)

 

Cijena: 1300 kn, plativo u dvije rate po 650 kn, do 26.11.
Polaznice škole Novi život Nova Ja imaju popust 10% (1170 kn – 2 x 585 kn), a polaznice koje su završile cijeli trogodišnji program škole imaju popust od 5% (1235 kn – 2 x 617,50)

Prijave: prijava je važeća uplatom nepovratne akontacije od 250 kn koja je dio prve rate. Uplatom akontacije rezervirate mjesto u grupi. Podaci za plaćanje
Prijavite se mailom nadja@nadja.hr, putem Facebooka ili SMS-om na 095 199 35 32

Mjesto održavanja: Derenčinova 22, Zagreb (blizu Kvatrića)

Voditeljica: Nadja Skazlić, podrška i savjetovanje po integrativnoj tjelesnoorijentiranoj metodi – o meni

Predprijava ili prijava na radionicu
Ovdje navedite koji Vas program zanima, prijavljujete li se ili tražite dodatne informacije koje nisu navedene na web stranici www.nadja.hr . Molim Vas i broj telefona. Hvala.

 

Blogovi koji govore o temi:

http://www.nadja.hr/kad-je-previse/
http://www.nadja.hr/otvoriti-srce-iako-ne-razumijemo/ 
http://www.nadja.hr/iscjeljenje-duse/
http://www.nadja.hr/biti-dijete-narcisoidnog-roditelja/

http://www.nadja.hr/osobni-razvoj-prepreke-jasnoci/
http://www.nadja.hr/odabrati-sebe/
http://www.nadja.hr/odustati-i-dopustiti/

Nadja 06 2016Veselim se ovom ciklusu, mnogo je ljudi koji se ne osjećaju dobro sami sa sobom, kojima je ovaj svijet previše. Naše biće nije osmišljeno za ovaj suludi život kakav živimo u zapadnoj civilizaciji. Hajmo si pomoći osjećati se dobro! Dobro ste došli!
Radosno vas očekujem

Nadja