Je li taj program za vas?


ako vam je većina tehnika preagresivna

ako vam je prebrzo i previše

ako želite životnost

u svom ritmu

prema trenutnim mogućnostima

malo teorije, praksa i alati

odmah dobar osjećaj

Što dulje radim, radim sve sporije, laganije i nježnije. Sve se više udaljavam od početnih tehnika i vidim da taj pristup donosi bolje rezultate. Ključne riječi oko kojih se vrti ovaj rad su povjerenje i sigurnost. Također, vrijeme. Mnogo vremena.

Na tom tragu nastaje ovaj ciklus radionica namijenjen svima onima koji se ne osjećaju sigurno, prisutno i dobro došli ili su uglavnom u glavi, a tijelo osjećaju samo kad nije dobro. Možda čeznete za kontaktom, a bježite od njega. Ili vam je često nelagodno, nesigurno, ponekad mučno. Ili ste drugima previše… Ako se prepoznajete u nečemu, to bi bio program za vas. Nisu predviđeni procesi, kopanje, priče. Malo teorije i alati. Iskustvene radionice će trajati sat i trideset minuta, a imat ćete dvije od dva sata. Budući da je proces spor, radimo po – la – ko, ne može se polaziti pojedinačne radionice. 

Previše

Nekim ljudima je previše i meditacija, ne mogu osjetiti svoje tijelo iznutra, ne mogu zatvoriti oči. Nekima je previše neka vrsta joge, protok im je presnažan. Neki ne mogu raditi vježbe disanja, odmah im je mučno. Netko ne može ni plesati, pokret podiže povraćanje, slabost. Sve se to događa ljudima, niste jedini. Ako ste hipersenzibilni i neki pristupi su vam previše ili čak agresivni, ovaj je program namijenjen vama. Uz malo teorije, radit ćemo jednostavne vježbe koje imaju brzi učinak da se naučite sami regulirati. Možete ih odmah primjenjivati u svakodnevnom životu.
Program nije dio Školice, otvoren je i ženama i muškarcima.

Teorija – naučit ćete što se događa s vašim sistemom, zašto vam se događa to što vam se događa.
Praksa – naučit ćete umiriti svoj sistem, osjetiti sigurnost, dopustiti užitak. Preporučuje se raditi zadaće te prakticiranje naučenog kod kuće. Nema pritiska, gušenja, ne morate ništa preko svojih granica. Manje je više – to je pravilo ovog rada.

Povjerenje

“To je otpor” – čuli ste rečenicu bezbroj puta, kad su vas gurali u nešto što je bilo prerano i previše. Vaše je tijelo upozoravalo da ne treba u to ići, bilo vas je sram da ste sporiji od drugih, “neuspješniji”, podigla se mučnina, smrzli ste se. “Idi u ljutnju” – tjerali su vas, a vrijeme za ljutnju se pojavilo tek nekoliko godina kasnije. Izgubili ste povjerenje.

Drugi vjeruju da znaju što biste i kako biste vi trebali napredovati. To nitko ne zna. Povjerenje u tijelo, povjerenje u vrijeme, povjerenje u mirovanje, povjerenje u sebe, povjerenje u mene. Sve se to gradi. To su nježne biljke. Povjerenje je sveto. Više o tome ćemo kad se prijavite.

Raspored i cijena

“DVOTJEDNA*” RADIONICA Moje sigurno mjesto
od –. do –.–. 2022. (vjerojatno u lipnju 2022. – točan datum uskoro)

Program se sastoji od šest kraćih i dvije duže radionice. Radimo dva tjedna po četiri dana za redom, od ponedjeljka –.–. do četvrtka –.–. pa nam je vikend slobodan. Nastavljamo od –.–. do –.–. također od ponedjeljka do četvrtka.

Polazi se cijeli ciklus, ne može se polaziti pojedinačne radionice.

1.tjedan:
ponedjeljak, 90 minuta – od 19 do 20.30
utorak, 90 minuta – od 19 do 20.30
srijeda, 90 minuta – od 19 do 20.30
četvrtak, 90 minuta – od 19 do 20.30

2.tjedan:
ponedjeljak, 90 minuta – od 19 do 20.30
utorak, 90 minuta – od 19 do 20.30
srijeda, 120 minuta – od 19 do 21 sat
četvrtak, 120 minuta – od 19 do 21 sat

*”Dvotjedna” – imamo 8 susreta raspoređeno u dva tjedna u rasponu od 10 dana.

Prijavite se mailom na stella@nadja.hr

VIKEND RADIONICA Moje sigurno mjesto
od — do —— 2022. (vjerojatno u lipnju 2022. – točan datum uskoro)

Ova će radionica biti iznimno u vikend formatu, kako bi je mogle polaziti osobe koje ne žive u Zagrebu​. Budući da je ta radionica uvjet za upis u našu školu osobnog razvoja, moramo je omogućiti svima.
Broj sati i sadržaj će biti potpuno jednaki kao u dvotjednoj radionici.

Napomena:
učinak dvotjedne radionice na sposobnost samoregulacije je veći pa preporučujem svima koji mogu da polaze dvotjednu radionicu. Vikend radionica je namijenjena onima koji ne mogu biti u Zagrebu 10 dana.
Prijavite se mailom na stella@nadja.hr

Raspored:
Petak, —-. od 17 do 20 sati
Subota, —– od 10 do 16 sati (s pauzom od jednog sata)
Nedjelja, —-. od 9 do 15 sati (s pauzom od jednog sata)

Ovaj je program obavezan kao priprema, uvod u četverogodišnju školu osobnog razvoja Novi život Nova Ja (“Školicu”) – novu generaciju upisujemo do 1.srpnja 2022., a počinjemo s nastavom u rujnu 2022.

Unatoč tomu, ne znači da je ovaj program samo za početnike. Bili iskusni ili tek počinjete, svejedno, osjetljivost na podražaje i sve gore navedeno su kriteriji za ovu radionicu.

 

Kako je bilo nakon prvog ciklusa?

Polaznice i polaznici:

Nježno, mekano, toplo. Tako mi je bilo, takve vježbe, takav pristup Nadje prema nama, i najvažnije – takva ja prema sebi.

Nakon prve vježbe shvatila sam koliko je ovo ozbiljan dubinski rad. (…) Brže i lakše primjetim kada mi se unutarnja ravnoteža poremeti i primjenim vježbe s radionice. Opuštenija sam u svakodnevnim vanjskim i unutarnjim događajima. Bonus kojem se nimalo nisam nadala, a jako je dobro došao, to je buđenje radosti, sposobnosti da boravim u tom stanju. Kao kruna svega, najljepša i meni možda i najbitnija posljedica svih procesa je buđenje kreativnosti koja sve slobodnije teče, sve šire i nekim novim pravcima. Ovome se nimalo nisam nadala a dragocjeno je! Hvala!

Posebno i jedinstveno iskustvo. Vrlo lagano i ugodno, a istovremeno duboko. Svaka preporuka!

Opuštajuće. Iskustveno snažno, ali i neobično. Prvi dojam bio je da je presporo, no svaki je sljedeći dan pokazao da je ritam dobar i da bi sve više od toga bilo vjerojatno previše. Mirno sam zadovoljna 🙂

Ova radionica povratila mi je davno zaleđene dijelove mene koji su nježni, ženstveni, nezaštićeni i ključni za moj napredak, za moj život. Promjene osjećam već sada (prije kraja) i zbog njih se osjećam snažnije i sigurnije.

Radionica mi je jako odgovarala dinamikom i sadržajem. Imala sam dovoljno vremena procesuirati i pogledati u sebe. Otvorila mi je neka nova poglavlja, ali to je valjda i cilj 🙂 , polako i sigurno doći do svoje prave i istinske Ja. Imam dobar osjećaj da sam na dobrom putu i da ni prošlost ni budućnost nisu tako neugodne kako sam pomišljala.

Voditeljica nakon prvog ciklusa: Baš kako sam i pretpostavljala, ovaj rad svojom blagošću donosi osjećaj unutarnje sigurnosti, imaju više mira, lakoće, entuzijazma, radosti. Neke se tehnike polako automatiziraju i žive svaki dan, za neke treba vremena. U sljedećim ciklusima ću razvijati nove metode i pristupe, vidim da je ovaj smjer efikasan, a blag. Uglavnom, dobri rezultati za 8 susreta. NIKAKVI PROCESI ni katarze, ne ulazimo u povrede i traume, samo blago, ljekovito, umirujuće. Baš kako je navedeno u opisu na stranici: Konačno dobar osjećaj.
VAŽNO: Potpuno je nevažno jeste li u osobnom razvoju 10 godina ili niste nikad ništa radili, ako ste osjetljivi ili vam je preteško ili vam je previše, ili vam razne terapije donose više nemira nego mira, nemojte se mučiti… pokušajte. Imate što izgubiti 🙂

Cijena: 1300 kn, plativo do početka nastave.

Polaznice škole Novi život Nova Ja imaju popust 10% (1170 kn). Jednak popust imaju i polaznice koje su završile cijeli program škole.

Prijave: Zadnji rok za prijavu je 10 dana prije početka.
Prijava je važeća uplatom nepovratne akontacije od 650 kn. Uplatom akontacije rezervirate mjesto u grupi. Podaci za plaćanje
Prijavite se mailom nadja@nadja.hr, putem Facebooka ili SMS-om na 095 199 35 32

Mjesto održavanja: Derenčinova 22, Zagreb (blizu Kvatrića)

Voditeljica: Nadja Skazlić, praktičarka integrativne tjelesnoorijentirane terapije – o meni

Blogovi koji govore o temi:

http://www.nadja.hr/kad-je-previse/
http://www.nadja.hr/otvoriti-srce-iako-ne-razumijemo/ 
http://www.nadja.hr/iscjeljenje-duse/
http://www.nadja.hr/biti-dijete-narcisoidnog-roditelja/

http://www.nadja.hr/osobni-razvoj-prepreke-jasnoci/
http://www.nadja.hr/odabrati-sebe/
http://www.nadja.hr/odustati-i-dopustiti/

Veselim se ovom ciklusu, mnogo je ljudi koji se ne osjećaju dobro sami sa sobom, kojima je ovaj svijet previše. Naše biće nije osmišljeno za ovaj suludi život kakav živimo u zapadnoj civilizaciji. Hajmo si pomoći osjećati se dobro! Dobro ste došli!
Radosno vas očekujem

Nadja

Prijavite se mailom na stella@nadja.hr