20. lipnja 2015.

odmor - Copy

Danas je taj dan 🙂
Ponosna sam i zadovoljna da se ovo naše ljetovanje događa. U vrijeme kad nije lako odvojiti vrijeme, novac, a ponekad i odvažnost skupila se grupa žena koja je to uspjela, s jasnom namjerom da učine nešto za sebe, da sebe stave na prvo mjesto. Tema ovogodišnje 6 – dnevne radionice je otpor i samosabotaža. Mnoge od vas ste odradile dio procesa makar niste došle, jer je rad počeo u trenu kad ste pomislile: Išla bih, ali… i to pokazuje pravo stanje stvari. Da ste muškarac i želite ići na svjetsko nogometno prvenstvo u Brazil ili tko zna gdje, imale biste manje krivnje, veselo biste pjevajući otišle. Žene imaju osjećaj krivnje ako si nešto daju, ako su sebi na prvom mjestu, pogotovo ako je to samo ponekad.
Imamo tjedan dana raznih uzbudljivih aktivnosti, u tjednu s dva praznika pa nam se možete pridružiti na kraće vrijeme, nekoliko dana. Dobro ste došle.
Mi koje smo ovdje, okupljamo se večeras u vili Elisabeth, u lječilištu. Započinjemo naše zajedničko putovanje 🙂
Zadovoljna i zahvalna Životu <3

19. lipnja

Zaroni u život Veli Lošinj Cvrčci cvrče kao ludi  – toplo je. sunčano, bura je stala, jutarnja kava. Danas stižu prve žene. Upravo sam na Radio Puli govorila o našem ljetovanju i osobnom razvoju, o opuštanju u ovom otočkom raju, otvaranju srca i tijela, plesu i pokretu, kontaktu sa sobom i svojom srži, intuicijom .. dobro ste došle sve.

 

 

 

18. lipnja

“Organizator zadržava pravo izmjene programa” – rečenica je koju uvijek nalazimo kod svih događaja. Nikad ne znate što se nepredviđeno može dogoditi. Treba biti spreman na promjene i teći s njima. Naša Borka Canjuga se povrijedila i morala je otkazati radionicu aromakozmetike. To nam je otvorilo prostor za nešto drugo, uzbudljivo i zanimljivo. Sve vi koje ste na mojim radionicama sudjelovale u dramskim igrama znate kako je to sjajno iskustvo. Kad ga spojimo s bojicama i papirima dobivamo radionicu MOJ SVIJET koju će voditi čak dvije voditeljice, jedna je dramska pedagoginja, a druga dizajnerica, umjetnica i studentica art terapije. Prilika je to da isprobate biti sve što poželite i osjetite u tijelu kako je  to. Mada je riječ o igri pa je zabavno i veselo, ostaje trajno iskustvo promjene koje još dugo djeluje i daje nam nove vidike. Od srca preporučujem da zaronite u život, u svoj novi svijet.

17. lipnja

Šetnja prije večere. Finoća boja fasada i meko svjetlo, bujna vegetacija, stoljetne palme i borovi, miris jasmina i oleandra … i lovora – lijepo je
Kreativni mali dućani i galerijice – bit će toga još. Ovo je prvi pogled na Veli Lošinj.


 

Ide to, ide  – zanimljivo, u svakom slučaju 🙂

Sutra u 10.30 i u 16.00 sati predstavljam program na radio Jadranka u Malom Lošinju. Slušajte pa u 20 sati na predavanje u Lječilište – ulaz slobodan za sve.

17. lipnja

Aktivnosti počinju prije službenog početka!
Sutra otvoreno predavanje za sve, ulaz slobodan – slobodno proslijedite dalje.
VELI LOŠINJ – PREDAVANJE “Kao da nešto nedostaje – što nam se događa?”
SUTRA, u četvrtak, 18.06. u 20 sati održat ću u predavaonici ville Elisabeth (Lječilište Veli Lošinj) uvodno predavanje “Kao da nešto nedostaje – što nam se događa?” . To je prva od 17 aktivnosti živog tjedna prepunog predavanja, radionica, plesa i raznih događaja uglavnom za žene, no neki su programi otvoreni za sve. Uključujući i ovo predavanje – ulaz je slobodan – dobro ste došli svi, i muškarci i žene.
O čemu će biti riječ na predavanju?
Ponekad u životu zastanamo i jasno nam je da nam nešto nedostaje. Kao sve imamo, a opet ono nešto … kao da je praznina tu u nama, kao da se ne možemo do kraja povezati sa sobom i drugima … to se odražava u partnerskom odnosu, u odnosu prema članovima obitelji, a često i prema sebi samima. Kako to da toliko toga znamo o svemu, a s tom prazninom ne znamo što?
O tjednu za žene Zaroni u život saznajte na www.nadja.hr


 

17. lipnja

Pratim vaše pripreme, kroz što prolazite pa se sjetih sebe dva puta. Koji ste tip? Dozvoljavate li si slijediti svoje impulse ili vam sve mora biti sigurno, unaprijed isplaniramo i izvjesno?
Prošle godine sam u subotu saznala da sutradan u Njemačkoj počinje 7 – dnevna edukacija kao stvorena za mene. Par dana prije je uvedena nova noćna autobusna linija + dva predsjedanja vlakom i eto mene na prvom jutarnjem predavanju u ponedjeljak .
Par mjeseci kasnije u četvrtak saznam da u ponedjeljak počinje 5 – dnevna edukacija kao stvorena za mene – u Francuskoj !
Prekidam ljetni odmor, vraćam se u Zagreb, kupujem šator, posuđujem što treba, vozim Nani roditeljima i stižem u Ljubljanu u ranim jutarnjim satima, odspavam 1 sat, prekrcam se u drugi auto i s ekipom za Francusku. Je li vrijedilo ? Je. Dug bi bio opis što je bilo dobro, a što ne, i od jednog i od drugog sam naučila kako treba ili ne treba predavati, organizirati, novu materiju također i kako stojim s tim, kako s mojim otporima. Novi kontakti, zrcaljenja, potvrde, pitanja i odgovori. I za sve to je samo trebalo poslušati impuls. Pokušavam sada “izračunati” kakva bih ja sada bila da nisam išla na obje edukacije, ali se ne mogu sjetiti osjećaja sebe prije toga. Nova kvaliteta se integrirala i sad sam neka druga ja.
Ne želim reći da je to model za svakog i da drugačiji načini nisu ispravni. Svatko ima svoj način i to je u redu. Ako je sretan s tim, još bolje. Želim samo reći da nas nekad bogatstva čekaju, a mi nikako da ih uzmemo, jer smo unaprijed propisale kada bi to trebalo biti, u kom obliku i koje boje. .. pa propuštamo sve druge varijante, eh …


 

 

16.lipnja

Zaroni
u sebe,
u more,
u smilje,
u život.
Još se stignete odlučiti i prijaviti i stići u subotu. Informacije: www.nadja.hr
Fotografije prikazuju detalje s Lošinja i Cresa. Da, ima i paprati i lijana u čudesnoj šumi, tamo ćemo ići.

 Nevjerojatno je to smilje. Svi prozori na autu zatvoreni, a miris izvana probija. I na Cresu i na Lošinju. Slično je bilo i u doba kadulje, tako je upravo sad.
I ćuk se javlja. I miriše Veli. Sviđa mi se tu.


15.lipnja

Pakiranje

Frida

Pakiranje – posljednjeg dana radionice plešemo život – inspiracija Frida Kahlo

 

blikici

Blokići – pokloni za polaznice radionice

I tako, došao je taj dan, danas putujem na otoke drage 🙂 . Protekli mjeseci su manifestirali kod mene kombinaciju menadžerice i terapeutkinje, s tim da se ti slojevi međusobno prepliću. Najprije ideja što vam želim dati pa razrada organizacijskog dijela pa opet nove ideje pa opet organizacija pa kolegice i kolege voditelji sa svojim idejama i naraste sve to u mali festival radoznalosti, odmora i osobnog razvoja.
Ponekad sam se znala zapitati je li mi sve ovo trebalo, jesam li lijepo mogla imati samo svoju 6-dnevnu jutarnju radionicu, bez svih dodatnih radionica, poklon meditacija i zabava koji ipak zahtijevaju dodatni trud, vrijeme i određeni rizik. Sad znam da nije moglo biti drugačije, jer je ovo ostvarenje mog sna – još sam 2008. sjedila u hladu murve s dragim prijateljima Baldo Mikulic i Danko Lara Radic u Velom Ižu u kafiću Slanac i slala u svemir ovu svoju ideju. Tu ima mjesta i za njih dvojicu, tako smo još onda dogovorili, bit će to, ima  godina 🙂 . I za mnoge druge vrhunske znalce raznih tehnika, ljude koji žive to što s nama dijele, koji su kroz iscjeljivanje svojih izazova naučili kako kroz njih proći i sada nam o tome govore.
Ove godine su s nama Lucija Glagolic Hora, Lena Jurić, Dorijan Burcul, Borka Canjuga, Žana Jakovljević-Jajac, Tončica Čeljuska, Sanja Čučković i drugi.
Meni je osobno posebno draga tema kojom ćemo se baviti na jutarnjoj 6-dnevnoj radionici:OLYMPUS DIGITAL CAMERA Što s otporom? Što kad ZNAM što trebam ili ne trebam, a opet hipnotički to radim i zakopavam se dublje u novi krug i u krivnju? Gledam tko mi se prijavio na radionicu, sve pametne žene koje žele pogledati u taj dio sebe kako bi ga bolje razumjele. To ćemo činiti kroz ples, predavanja, crtanje, meditacije. razne konstelacijske i energetske vježbe. Otvarat ćemo tijelo i srce, raskrčiti put povezivanju s dušom, intuiciji dati vrijeme i prostor. Sprijateljiti se sa sobom i svojim otporom koji se neće dati dokle god ga ne priznamo, ne vidimo, pogledamo u oči i kažemo: Vidim te. U tome će nam pomoći i Frida Kahlo, inspiracija ove radionice.
Sve što ćemo raditi čini ciglicu koja popločava taj put. I mada to izgleda kao linearno hodanje po putu, riječ je o cikličkom kretanju, u krugovima – svaka aktivnost ima svoju ulogu, svoj smisao i potrebna je da bi se sljedeći korak ili krug mogao dogoditi. Otvorite se tome, zavrtite se, zaplešite s nama!
Saznajte više: www.nadja.hr
Na slici sam ja onda.


 13.lipnja

IMAG1465 - vinjeta

foto: Iva Pigac

Samo uživancija, kupanje, ples i druženje
Ajoj, bit će nam super!
Opušteno, opušteno 🙂 Sad se i ja opuštam, pripreme idu kraju, more već miriše, putujem u ponedjeljak pa se pripremamo i kupamo, da vas veselo dočekamo! Ovakva ljetovanja nisu mjesta gdje smo ozbiljne gospođe, to ostavljam doma.

PLES S VELOVIMA

foto: Akaisilks

Radost, druženje, kupanje, ples, mirisi, ajme…
Plesat ćemo s velovima, pjevati na plaži, kuhati mirisnu kozmetiku ( i uživati u njoj) , saunirati se, uživati u finoj hrani, dočekati ljetni solsticij i svašta još – tjedan dana odmora, uživanja i opuštanja – i veselog druženja<3

 


 

frizura

Frizura baš za more i minglanje po uličicama i dućanima 🙂 foto: pophaircuts.com

 10.lipnja

Otkada idemo na more svake godine
Uvijek nove stvari su potrebne
Al na kraju svašta fali
Jer naš fićo je premali 🙂
(…)
More more
Ti si najljepši za me kraj
Ti si prirode divan dar
Koji stalno me zove

Kad nad morem vidiš dugu kreni za njom
I uzmi sve što ti treba!

 

 

 

Powered by Facebook Comments