NAKON PREKIDA1100 - Copy

 

Prije svega, želim s Vama podijeliti ovaj predivni video. Mudra djevojčica govori svojoj majci kakvi bi trebali biti odnosi u obitelji nakon prekida braka njenih roditelja te inače među ljudima. Nemam riječi za opisati, pozivam vas da pogledate. Video je na engleskom jeziku:

Živimo u vremenima kad se brakovi i veze lakše raskidaju nego prije i mnoge od vas ste u onoj prvoj teškoj fazi kad se stvarno ne snalazite, kad je teže nego što ste očekivale. Vaše su potrebe drugačije nego potrebe žena koje se osjećaju bolje, koje su posložile svoje živote i zapinju na drugim pitanjima

Prekid veze nas često izbaci iz naše snage i pogubimo se. Do jučer jake i moćne, uspješne u ostalim aspektima života, odjednom postanemo nemoćne i slabe. Prekid veze je često retraumatizacija odbacivanja i napuštanja i time se treba baviti. Svaka žena ima drugačije potrebe pa su nužne konzultacije da bismo dogovorile plan rada. U tom radu je vrlo važan individualan pristup, a možda se pridružite i nekom od grupnih programa (žene u ženske grupe, muškarci u muške). Znači, “skrojeno po mjeri” , tailor made. (Pogledajte također informaciju o vikend intenzivu, radionici u Zagrebu koja će se održavati redovito po okupljanju grupa.  Pogledajte )

Kome je namijenjen ovaj program?

  • ženama i muškarcima koji razmišljaju o prekidu ili su u dilemi
  • ženama i muškarcima koji su nedavno rastavljeni ili razvedeni
  • ženama i muškarcima koje se oporavljaju od raskida veze

To je vrijeme kad smo slomljene, a trebale bismo upravljati svojim životima i donositi velike odluke. Stoga je bitno imati kontinuiranu podršku.

Koji je cilj ovog rada?

Zadatak ovog rada jesDirection of New Lifet pronaći sebe. Kad nam se čini da nam se život prelomio na pola, često izgubimo dobar dio sebe. On je i dalje tu, ali nismo povezane s njim. Ovisno o fazi u kojoj ste, bavit ćemo se najprije akutnim problemima, a kasnije graditi osnove, dobre temelje da vam se ovakva situacija više ne dogodi. Najprije prva pomoć, kasnije nadgradnja.

Stvarno nije potrebno u tom teškom periodu predugo ostati. Uz pomoć i implementaciju naučenog u stvarnom životu, povratak sebi je brži.

Kad je vrijeme za ovaj rad?

Najbolje bi bilo početi s ovim radom prije prekida i tako se pripremiti. Neke su se veze čak počele oporavljati nakon što se jedan od partnera počeo mijenjati no nema garancije da će se to sigurno dogoditi. Ukoliko vas prekid iznenadi, uključite se odmah u individualni rad. Nakon nekog vremena moći ćete priključiti se grupama, budete li htjeli. O tome ćemo se dogovarati.

E- booklet Novi Život Nova Ja

Na stranici možete podići knjižicu na 27 stranica koja savjetima pomaže i vama, ali i obitelji i prijateljima kako što lakše izaći iz početne faze. Ona će vam biti prva pomoć, ali to nije dovoljno da biste prolazile kroz dnevne oscilacije raspoloženja (kliknite na sliku desno).

Osim toga, preporučujem vam da pročitate mnoge članke na blogu. Počnite s Razvod – što mi se to dogodilo?

Koji su komplementarni programi?

Uz obavezan individualni rad (konzultacije, podrška, savjetovanja), prema mogućnostima se možete uključiti u radionice koje se događaju u vrijeme oporavka te u školu osobnog razvoja:

Vikend intenziv Nakon prekida – skok! u novi život – (i za muškarce i za žene) niz tik-tak koraka ka buđenju iz te situacije i uzimanja života u obje ruke! Pravac Život! Petak, subota, nedjelja i da vidite kako oči sjaje novim sjajem – Kroz to treba proći brzo, a ne čmrljiti godinama.
Predavanjima i vježbama ćete istraživati i upoznavati sebe, svoje zablude, neajsnoće, i zastiranja te tako naučiti kako van iz sadašnje situacije. Fokus je na rješenju, a ne na problemu.

Prva  godina škole osobnog razvoja (samo za žene) – odličan je način sistematskog rada na sebi. Škola traje tri i pol godine, ali upisujete godinu za godinom. Kontinuitet daje najbolji rezultat u ovoj situaciji. Mnogo toga se promijenilo, nestalo, raspalo se. Treba vam mnogo toga novog, svježeg, drugačijeg i sve to baš kad ste ranjivi, slabi, zbunjeni. Zato je dobar kontinuirani rad. Ako se stvarno redovito radi, rezultati su brzi i temeljiti. Za neke ciljeve treba više vremena. Kad se radi, ide to 🙂 .

Ako ste jako potreseni, preporučujem ciklus od 8 kratkih radionica Moje sigurno mjesto.

Odnosi se također uređuju i iscjeljuju sistemskim i obiteljskim konstelacijama.

Ako trebate nove ljude te blago i ugodno, a efikasno iscjeljenje, dođite na naša ljetna morska događanja na otocima:

Retreati

 

Koliko je vremena potrebno za oporavak?

To je individualno, nema pravila. Ipak, ovaj rad je pokazao sljedeće:

  • Čim odlučite potražiti pomoć i podršku, odmah je lakše. I dalje boli, ali je lakše. Ima rješenja, ima izlaza.
  • Nakon mjesec dana intenzivnog rada (1 do 2 puta tjedno) imate prvi značajniji osjećaj sebe. Niste dezorijentirani, vidite prve rezultate, sviđaju vam se promjene. Sviđa vam se tko postajete.
  • Nakon tri do četiri mjeseca rada jednom tjedno ili 2-3 puta mjesečno, ulazite u svoju snagu i sve se manje osvrćete. Već gradite novi život, postajete Nova Ja ili Novi Ja. Vidite drugim očima i svoju prošlost i partnera i sebe i sadašnjost. U budućnost ste već zakoračili.
  • Kaže on:”Da sam s Vama razgovarao ranije, možda bih mogao spasiti svoj brak. Mnogo toga nisam vidio, a sad vidim i jasno vidim što se moglo učiniti. Da sam Vas barem onda imao uz sebe da mi otvorite oči…” – kad je situacija veća od našeg kapaciteta da se s njom nosimo, dužni smo sebi osigurati sustav podrške. Kako znamo da smo u tome? Kad se vrtimo u krug, kad ne razumijemo poruku druge strane, kad nam se čini kao da nedostaje “nešto” što očito ne vidimo, kad smo zasljepljeni od boli ili straha. Kad ne znamo. U redu je ne znati i potražiti nekog tko zna. U redu je da nam je lakše. Ne moramo sami.
  • Prema toj dinamici su osmišljeni paketi u kojima imate i besplatne radionice i konzultacije te kontinuiranu podršku izvan termina. Saznajte više

DOGOVORITE PLAN RADA

 

Nadja Skazlić, savjetovanje i podrška po tjelesno orijentiranoj integrativnoj metodi
Nakon 18 godina završenog braka i mnogo raznolikog životnog iskustva, sada živim taj život POSLIJE. Uporna u stvaranju Nove Ja, živim život kakvog sam oduvijek željela. Imam sebe, okružena sam sjajnim ljudima. Godinama sam radila kao učiteljica, već dvadesetpet godina sam poduzetnica.  Završila sam četverogodišnji studij u Centru za integrativni razvoj (CIR), školovana sam voditeljica konstelacija. Vodim razne programe osobnog razvoja (školu, vikende, ljetovanja, radionice u prirodi, konstelacije, radionice, individualna i grupna povlačenja).
Pored znanja koje je nužno, vrlo je važno iskustvo kojeg sam stekla u stvaranju Nove Ja. Ponekad nije lako, ponekad je put dulji nego što bismo željele, ali vrijedi svakog koraka.

 KONTAKT