6-dnevni ljetni seminar za žene, Cres/Lošinj 2016.

održat će se od 18. do 24. lipnja. Oblik će biti ponešto drugačiji, zadržat ćemo sve ono isprobano prekrasno, promijeniti ono što je bilo nepotrebno te dodati nova uzbuđenja i opuštanja.

Novosti primite newsletterom. Prijavite se.

 

6-dnevni ljetni seminar za žene, Lošinj – Cres,  lipanj 2015

27.06. Ljetovanje je iza nas. Sljedeće godine će se održati od 18-24.06.2016.
Do onda, priključite nam se u ljetnom programu u Zagrebu, u jesenskom”gradskom” radu (Zagreb, Pula, Split, Rijeka) te na vikend seminarima i izletima. Informacije pratite na www.nadja.hr
Zagrebački ljetni program počinje iza 06.07.

Što kažu žene polaznice ljetovanja?

Imam tako dobro iskustvo iz Lošinja, nešto što nisam očekivala. Dobila sam najveći poklon: raščistila sam odnos s majkom, a to je bazično. Iz toga rješavam sve ostalo. – M.

Ja sam oduševljena! Hvala ti ali zaista hvala na svemu:) , oduševljena sam! Prilike da radim na sebi, stječem nove alate i upoznajem žene različitih profila su neprocjenjive. – S.

Lošinjski dnevnik – ostvarenje jednog sna

Pripremam rezidencijalni seminar, odnosno 6-dnevno ljetovanje na moru u kojem ćemo u zatvorenoj grupi, osim ljetnih radosti, istraživati i graditi svoju osobnu moć te hraniti svoju žensku dušu. Namjera mi je da taj događaj postane mjesto kojem se rado vraćate, jedna od važnih točaka u stvaranju Nove Ja.

Kome je namijenjen seminar?

Seminar je otvoren svim ženama, bez obzira na iskustvo u osobnom razvoju. Ukoliko još niste isprobale takav rad i užitak, ovo je prilika da si to priuštite. Želite li ranije isprobati sličan rad, pridružite nam se na radionicama i školi osobnog razvoja u Zagrebu i drugim gradovima koje vodim tijekom godine.

Godinama sanjam ovaj seminar. Makar sam sudjelovala na mnogima i organizirala velike međunarodne događaje, ovaj mi je u srcu i jedva čekam podijeliti ga s vama 🙂 .

Tema seminara

Svaka od nas zna što su autodestrukcija, bijeg, sabotaža same sebe, otpor. Šest dana bavit ćemo se time, istraživati skrivene modele koji nam ne daju naprijed, kako iskusiti podržavanje sebe, prihvaćanje života, suočavanje s preprekama i prepoznavanje potencijala koje nam te prepreke nude čim ih pogledamo dublje. Upravo se zato seminar zove: Zaroni u život. To nije samo lijepa slika, to je ono što ćemo uspješno činiti na Lošinju i Cresu.
Ovo NIJE INTENZIV (cjelodnevni rad), ali ćemo uz odmor i zabavu, učiniti za sebe nešto konkretno.
Svakog dana pola dana radimo na temi kroz pokret, iskustvene vježbe, meditacije, slikanje i druge kreativne tehnike (radionica), ostatak vremena posvećujemo drugim aktivnostima koje su nužne za vitalnost ženske duše, a za njih često nemamo vremena ili si ih ne dopuštamo (izborni, neobavezni programi i slobodno vrijeme). Osim voditeljice Nadje Skazlić, u programu će sudjelovati gosti voditelji pa ćete imati priliku iskusiti različite doživljaje, proširiti svoje granice, otvoriti se za novo.

 

Novi Život Nova Ja - ljeto 2015 kalendarVrijeme: 20-26.06.2015.

Izabrala sam termin kad imamo dva vikenda i dva državna praznika pa trebate samo 3 dana godišnjeg odmora da biste imale deset slobodnih dana od kojih imamo seminar šest dana. To je razdoblje kad većina ljudi mora iskoristiti godišnje odmore koji su im preostali od prethodne godine, djeca su već na školskim praznicima, ljeto je, more je toplo, dani su najduži u godini.

Prvi dan, subota 20.06. je predviđen za dolazak i upoznavanje, radimo od nedjelje do petka.
Rezervirajte vrijeme u svom kalendaru.

 

6-dnevna radionica Zaroni u život

Pet dana radimo u Velom Lošinju, svako prijepodne od 9 – 12.30. Četvrtak ćeFrida1mo provesti na Cresu u prekrasnim Lubenicama i gradiću Belome te labirintima u šumama u okolici Beloga.
U jutarnjim terminima zaranjat ćemo u život putem predavanja, energetskih, iskustvenih i konstelacijskih vježbi, šetnja i meditacija kroz šumu, pokreta, likovnog izražavanja, fotografije te plesa 5Ritmova.
Radimo svaki dan od 09 – 12.30 s pauzom od 10.30 – 11.00

Tema radionice:
Svaka od nas zna što su autodestrukcija, bijeg, sabotaža same sebe, otpor. Šest dana bavit ćemo se time, istraživati skrivene modele koji nam ne daju naprijed, kako iskusiti podržavanje sebe, prihvaćanje života, suočavanje s preprekama i prepoznavanje potencijala koje nam te prepreke nude čim ih pogledamo dublje. Upravo se zato seminar zove: Zaroni u život. To nije samo lijepa slika, to je ono što ćemo uspješno činiti na Lošinju i Cresu.

Nadja Skazlic - s okvirom, sepijaVoditeljica: Nadja Skazlić
Gosti voditelji: Lucija Glagolić Hora (5Ritmova) i drugi
Gostujuća inspiracija: Frida Kahlo

 

 

POSLIJEPODNEVNI PROGRAM
VEČERNJI PROGRAM
CJELODNEVNI IZLET

 

Cres Osor

Cres

Mjesto

Željela sam otok, otoci imaju posebnu energiju i pravo su gnijezdo, meka postelja na kojoj možemo opušteno otvoriti svoje srce. Željela sam otok, odabrala čak dva. Potpuno suprotna, jedan nježan i mek, drugi snažan i postojan. To nam sve treba, zar ne? Lošinj – otok vitalnosti, naš privremeni dom. Cres – najveći jadranski otok, moćan i prelijep u toj svojoj robusnosti. Čekaju nas Lubenice, Cres i Beli, mjesta na kojima ćemo odrađivati dijelove programa.

Villa Elisabeth - Veli Lošinj

Villa Elisabeth – Veli Lošinj

 Lokacija

Sjedište našeg ljetnog seminara je Lječilište Veli Lošinj. Neka vas ne zbuni riječ Lječilište, riječ je o austrougarskoj vili Elisabeth, izgrađenoj na rubu prekrasne mediteranske šume, čak 12 hektara mirisnog zraka, ljubazne domaćice ( cijela ekipa koja vodi lječilište su žene ) i sve to u srcu Velog Lošinja, nadomak Malog Lošinja. Dovoljno blizu svega što nam treba, a ipak pomalo izolirano kako bismo imale svoj mir. Sama šuma je prije 130 godina posađena na način da su kombinirali drveće i biljke koji zajedno proizvode specifičan ljekovit zrak i to se osjeti čim se udahne.

Veli Lošinj

Moja prijateljica naziva Veli Lošinj dnevnim boravkom 🙂 – sve je na nekoliko stotina metara u krugu, pitoreskno mjesto koje nam nudi sve što nam treba: prostore za boravak i rad, mir, plaže, šetnice, ribarsku lučicu, uske uličice, ljubazne domaćine, mirise i okuse… sve je “na pješice”.

Mali Lošinj, sa svim sadržajima luksuznog ljetovališta je na par kilometara udaljenosti, možete do njega prošetati šetnicom uz more ili se odvesti javnim prijevozom ili autom.

Pogledajte panoramsku snimku dijela Velog Lošinja, uvale Rovenska (kliknite na sliku)

rovenska

Uvala Rovenska – Veli Lošinj

 

Kako doći na Lošinj?

Trajekti i katamarani :

Valbiska (Krk) – Merag (Cres)
Brestova (Istra) – Porozina (Cres)
Zadar – Mali Lošinj
Rijeka – Mali Lošinj

Autobusom
Automobilom

Želite li dijeliti troškove prijevoza ili smještaja, javite nam se da vas povežemo.

Zračne luke:

Rijeka (na Krku + autobus)
Zadar (+ trajekt za Mali Lošinj)
Zagreb (+ autobus)

Smještaj

Smještaj rezervirajte same, dogovorila sam s turističkom agencijom Val i s upravom Lječilišta posebne uvjete, niže cijene. Kod rezervacije smještaja napomenite da polazite radionicu Zaroni u život.

Članak: Zašto ne nudim smještaj i pakete?

Lječilište Veli Lošinj

Nudi nam dvije vrste smještaja uz popust od 20% (za sve goste koji s vama dođu) na istaknute cijene:

Villa Elisabeth: udobne nove sobe u preuređenoj Villi Elisabeth, dvorcu austrougarskog nadvojvode Carla Stephana iz 1886. godine, izgrađenom u park šumi Podjavori. Sobe su antialergijske:

IMG_3429

IMG_3332 IMG_3375 Staza-u-parku-3

 

 

 

Zgrada Park V: jednostavne sobe s preuređenim kupaonicama (upravo su ih preuređivali kad sam bila tamo i dogovarala suradnju ). Objekt je građen 1985.

———

Možete izabrati noćenje s doručkom ili polupansion. Budući da je kuhinja prilagođena potrebama lječilišta, ovdje možete dogovoriti sve vrste dijetne prehrane, čak i potpunu bezglutensku prehranu.  Informacije
Kod rezervacije smještaja napomenite da polazite radionicu Zaroni u život.

RECEPCIJA   

tel: +385 51 236 111

fax: +385 51 236 224

mob: +385 99 236 1111

e-mail: info@ljeciliste-veli-losinj.hr

Turistička agencija VAL -Veli Lošinj

Nudi namterasa hotela Saturn različite vrste smještaja (u blizini svega 🙂 ), apartmani, sobe, hoteli, pansioni, kuće … uz 10% popusta za plaćanje gotovinom.

Ukoliko ne želite biti same u sobama ili apartmanima, a nemate poznate s kojima biste unaprijed dogovorile zajedničko stanovanje, samo se prijavite na listu, upoznat ćete se kad stignete i eto novih prijateljica 🙂 . Mnogo puta sam tako učinila i to mi je donijelo prekrasna poznanstva. Jedna od njih u Lošinju vodi dio programa 🙂 Informacije u agenciji. Kod rezervacije smještaja napomenite da polazite radionicu Zaroni u život.
Val putnička agencija S.H.L. d.o.o.
Vladimira Nazora 29
51551 Veli Lošinj
tel & fax: 051 236 604, 051 236 352

e-mail:val@val-losinj.hr

 

Organizator i voditelji

Nadja Skazlić Novi Život Nova Ja

Organizator seminara  je Centar za osobni razvoj i unapređenje zdravlja NOVI ŽIVOT – NOVA JA .
Voditeljica seminara je Nadja Skazlić.
Voditelji izbornih programa i gosti voditelji :

 

Cijene

Centar NOVI ŽIVOT – NOVA JA organizira isključivo program i sve navedene cijene se odnose samo na program. Putovanje, prijavoz, smještaj, hrana i ostalo nije uključeno u cijenu.

Otkazivanje seminara:

 Ukoliko želite otkazati seminar, vratit ćemo vam:

  •  cijeli uplaćeni iznos za otkaz koji primimo pismenim putem do 19. svibnja 2015 u 24:00
  • 50% uplaćenog iznosa za otkaz koji primimo pismenim putem do 03.lipnja 2015. u 24:00

 

Ukoliko želite otkazati seminar nakon 03.lipnja 2015. u 24:00,  ne vraćamo uplaćen iznos.

 

PRIJAVI SE

NAPOMENA: Smještaj i prijevoz do otoka i po otocima organizirate same, Centar NOVI ŽIVOT – NOVA JA vam pomaže tako što smo dogovorili popuste za smještaj, povezujemo vas da zajedno veselo putujete i dijelite troškove prijevoza. Ukoliko bude prikladno, možemo pomoći u organizaciji prijevoza (npr. najam autobusa), ali se u ovoj fazi ne obvezujemo.

Pitanja i odgovori

Da, ljetovanje na Lošinju sa seminarom je namijenjeno SVIM ŽENAMA, bez obzira na iskustvo u osobnom radu, na bračni status, dob, jeste li majke, niste li majke, važno je da ste ŽENE – bit će veselo, zabavno, opuštajuće, šašavo, rasplesano, puno mirisa mora, bilja, okusa soli na koži, žara u očima, radosti novih prijateljica – zanimljivih vježbi, radionica, tema, izlazaka, pjevanja, ma svega 🙂 – samo za Tebe, i Ti si na redu 🙂 Ma bit će nam super! <3
Podijeli svoje talente! Vjerujem da nećete nositi klavir, ali … sve vi koje svirate neki instrument, ponesite ga na Lošinj – imamo terasu za jam session – ili što bi se reklo, glazbene improvizacije. Ponesite “ozbiljne instrumente”, ali i šuškalice, štapiće, triangle, zvečke svih vrsta i naravno,svoj glas . Svi ostali mogu pljeskati ili puckati prstima ili plesati sa strane ili ništa, samo uživati ljuljajući se. Svojevremeno je jedan moj učitelj govorio: “Samo slušati kako drugi pjevaju i sviraju nije zdravo, moraš sudjelovati na bilo koji način i poteći s glazbom.” Pa makar se njihala i zatvorenih očiju plutala na valu zvuka. Ma, bit će nam super! <3
Želite doći, a nemate kamo s djecom? Javite mi se. Ovisno o potrebama, organizirat ćemo tete čuvalice. Nema razloga da niste s nama. Ma bit će nam super! <3
Sve se može dogoditi, osim toga da ste same 🙂 Toliko divnih žena na jednom mjestu, otvorenih srca, baš ono što nam treba, ženski krug, izmjena energije – program je tako osmišljen da ne možete ne upoznati druge žene, čak i kad biste htjele. Ukoliko do sad niste bile na sličnim programima, onda vas pozivam da si zamislite situaciju gdje vam na osmijeh uzvraćaju osmijehom, gdje smo svi na “Ti” od prvog trena – to je pravilo na radionicama, gdje se NE pogledavate tri dana i mislite: “Tko je ona žena, vjerojatno se ne bi htjela družiti sa mnom”, već ćete od prvog trena imati otvoren put jedna ka drugoj. Nitko vas, naravno ne prisiljava ni na što, možete imati svoje vrijeme, svoj mir. Ali ne morate. Kako Tvoje srce želi. Ma bit će nam super! <3
Ne, nisu 🙂 – budući da je ljetovanje namijenjeno svim ženama, i onima koje nikada nisu bile na sličnim radionicama, zamišljen je blag, zabavan i nježan program koji otvara srce i puni žensku dušu. Stalno ćemo vas podsjećati da pratite svoje impulse i potrebe i ne prelazite svoje granice, čak i u radosti 🙂 – što god vam je previše – ne morate. Pa čak ni plesati ni pjevati ni otvarati se. Budete li pratile sebe, učinit ćete dovoljno, da konačno budete sebi prve.
Naravno. Osim 6-dnevne radionice, ostali programi su izborni. Izaberite dane koji vam odgovaraju i budite s nama koliko možete.
Popust vrijedi za sve koji dođu s vama. Povedite koga želite da vam čuva dijete, psa, uživa 🙂

Što učimo?

Mnoge od vas se nisu nikada usudile mnogo toga što se može na ovom ljetovanju. Dok ste čitale gore objavljen tekst, osjetile ste možda tjeskobu ili ljutnju: Zašto na otoku? Predaleko je! Ne da mi se voziti! Ne želim hodati po šumi! Bojim se masaža i wellnessa… Luksuzna mjesta nisu za mene… Jednostavna mjesta nisu za mene… bojim se neizvjesnog… S kim ću biti u sobi ili apartmanu? Moram sve kontrolirati! Što ako mi se ne svidi? …

Sve su to pitanja i teme kojima se možete baviti kroz radionicu, vodit ću vas (uz kolege voditelje) kroz proces kojim ćete pomaknuti ograničenja koja si same namećete. Naravno da možete sve što želite, samo trebamo upoznati prepreke, dozvoliti si pogledati ih i poigrati se s njima. Dakle, radionica počinje već sada, upravo sada kad nalazite opravdanja zašto ne ići na ovo izazovno ljetovanje.

Evo još pitanja:
Možda bi mi moglo biti dobro? Što ako mi bude dobro? Tko sam ja bez svoje teške priče?
Kome bi smetalo da sam sretna? Kome bi smetalo da sam moćna? Tko bi se naljutio ako se pobrinem za sebe?
Za djecu, muža, roditelje, prijatelje – sve za njih… imam li osjećaj krivnje ako nešto SEBI dam? Moram li i njih voditi kao opravdanje ili smijem uživati sama?

Mnoge žene nisu imale tu sreću u životu da su primile dovoljno ženske podrške tijekom odrastanja. Vrijeme je da to nadoknadimo. Dođite i napunite tu prazninu, žene uz sebe trebaju druge žene da bi sigurno kročile u svijet.

Slobodno mi pišite ako vas treba podržati u odluci. Otpori dolaze, to je prirodna reakcija za one koje još nisu savladale tehniku otpuštanja otpora – to ćemo raditi na radionici. Dobra vijest je da otpori i odlaze 🙂 – pišite mi na nadja@nadja.hr

Prezentacija programa u Zagrebu

Posljednja prezentacija programa održat će se u subotu, 16.svibnja u 17.30 sati u prostorijama CIR-a, Gundulićeva 19

Informacije i prijave

E-mail: nadja@nadja.hr
Telefon: 095 199 35 32
Facebook

PRIJAVI SE

Partneri programa

Ovaj program podržavaju:

Turistička zajednica Mali Lošinj

 

logo-aromara541

Medijski pokrovitelji

Ovaj program podržavaju:

Putovanja za dvoje Novi Život Nova Ja potovanja
place2go Novi Život Nova Ja

 

 
 
 
 
 
_________________________________    
*Retreat (engl. – čita se: ritrit) – povlačenje, vrijeme posvećeno sebi uz pomoć voditeljice ili voditelja, bez uplitanja dnevnih aktivnosti i drugih ljudi. Može biti pojedinačan, u paru ili grupi ljudi koji pohađaju isti program.
 
Slika kalendara pripada prekrasnim kalendarima sa stranice kalendari.com.hr
 
Novi Život Nova Ja Ljeto 2015